Rekommendationer

Hur far man bort morka flackar efter finnar?

Hur får man bort mörka fläckar efter finnar?

Kemisk peeling såsom salicylsyra eller triklorättiksyra (TCA) används i olika koncentrationer för att avlägsna hudens yttersta lager och därmed melanocyter och märken efter finnar. När huden återbildas finns det en chans att pigmentfläckarna inte återuppstår.

Hur blir man av med melasma?

Dermatologiska behandlingar såsom kemisk peeling och laserterapi kan bidra till att minska melasma. Epidermal melasma är den enklaste varianten att behandla, men på grund av att melaninpigmenten ligger djupare hos dermal och blandad melasma kan dessa varianter vara svårare att behandla.

Vad är Postinflammatorisk Hyperpigmentering?

Postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) är en variant av hyperpigmentering som kan drabba huden i ansiktet och på kroppen. Vanligtvis uppkommer den i samband med att huden läker efter en inflammation. Oftast drabbas hud som utsätts för solens UV-strålar.

Hur får man bort Postinflammatorisk Hyperpigmentering?

Behandling för Postinflammatorisk Hyperpigmentering (PIH)

  1. Kemisk exfoliering. Fysisk exfoliering är en metod för att ta bort döda hudceller, men det kan vara ganska slipande och hårda mot huden.
  2. Retinoider.
  3. Vitaminer.
  4. Hydrokinon.
  5. Naturlig behandling.

Kan melasma försvinna av sig själv?

Melasma kan gradvis försvinna av sig själv efter graviditet eller hormonbehandling, men återkommer många gånger så fort huden utsätts för sol igen. Melasma förekommer oftare hos de som har en mörkare hudtyp i sig själv, det vill säga hos de som från början har ökad pigmenthalt i huden.

När försvinner melasma?

Det är vanligt att gravida kvinnor inte bara får en ökad pigmentering i ansiktet utan även på bröstvårtor och från naveln ner mot könet. Efter förlossningen och graviditeten brukar dock dessa pigmentförändringar försvinna.

Share this post