Blogga

Vem ager Bergendahl?

Vem äger Bergendahl?

Bergendahls ägs av tredje och fjärde generationerna i familjen Bergendahl som idag består av Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken Spiros Mylonopoulos samt deras barn Sophia och Carl-Mikael. Elisabeth är barnbarn till företagets grundare Mikael Bergendahl.

Vem är ägare till City Gross?

Bergendahls ägs till 100 % av familjen. Idag arbetar även fjärde generationen på företaget. Nyfikenheten och djärvheten präglar fortfarande företaget, det märks i utvecklingen.

Är City Gross svenskt?

Historia. Den första butiken, City Gross Hyllinge, öppnades 1993 och var 2007 Sveriges tredje största dagligvarubutik (beräknat på omsättning sålde Hyllingebutiken för 652 miljoner kronor 2003). Efter butiken i Hyllinge har ännu ett antal stormarknader öppnats.

Vem äger märket favorit?

Våra egna varor – Bergendahlsfood. Vi erbjuder ett brett sortiment av egna märkesvaror och utvecklar ständigt dessa för att möta marknadens olika behov. Våra varumärken, Budget, Favorit, Favorit -EKO och Favorit Finfina, inbegriper allt från varor för den prismedvetne konsumenten till ett premiumsortiment.

Var säljs märket favorit?

Favorit är vårt eget varumärke, och du hittar Favorit-sortimentet i våra City Gross butiker såväl som i Eko;- butiker, hos Matrebeller (http://www.matrebellerna.se/) och i MatÖppet-butiker.

Var jobbar Anna Bergendahl?

Låten har spelats flitigt på radio och sålde platina. Samma låtskrivargäng står också bakom Anna Bergendahls tävlingsbidrag även i år – ”Higher Power”. Men Anna Bergendahl jobbar inte bara med musiken. I dagsläget har hon en termin kvar av sina läkarstudier, för att kunna jobba både som artist och läkare i framtiden.

Har Axfood köpt Bergendahls?

Axfood har slutfört förvärvet av Bergendahls Food och ingått partnerskap med City Gross. Axfood har idag slutfört förvärvet av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food, dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap.

Är City Gross franchise?

City Gross affärsområdeschef Daniel Forss om det nya bostadsnära konceptet. Fri Köpenskap kunde i går eftermiddag berätta att City Gross blir lite mer City. Kedjans koncept har fram tills nu främst handlat om stora butiker i externa handelsområden.

Hur många anställda har City Gross?

City Gross Sverige AB har 2 668 anställda och gjorde ett resultat på 141 KSEK med omsättning 9 584 947 KSEK under 2020.

Vad hette City Gross tidigare?

Bergendahl Food stod för merparten av koncernens omsättning. Bolaget hade en omsättning på 9,4 miljarder kronor 2017. Företaget är majoritetsägare i butikskedjorna City Gross samt äger Eko Stormarknad.

Vad är favorit för märke?

Nu är det klart att Bergendahls Food under slutet av året lanserar ett nytt eget varumärke i premium-segmentet, Favorit Finfina. Sortimentet blir ett komplement till det EMV-sortiment som idag består av varumärkena Budget och Favorit.

Vilka butiker ingår i Bergendahls?

Sedan den 1 oktober är Bergendahls Food ett helägt dotterbolag till Dagab och därmed en del av Axfoodfamiljen. Som Dagab i Hässleholm bedriver vi partihandel mot City Gross och Hyllinge Cash och fungerar som grossist för fristående köpmannaägda butiker och e-handlare.

Share this post