Ny

Hur ser en glasogonorm ut?

Hur ser en glasögonorm ut?

Den mest kända arten är förmodligen den indiska kobran eller glasögonormen (Naja naja) som den ofta brukar kallas och vars populärnamn uppkommit genom att arten utvecklar ett slags mönster på nackskölden, som då den känner sig hotad och spärrar ut skölden liknar ett par glasögon.

Finns kobra i Sverige?

Världens största giftorm. Till skillnad från andra kobror kan kungskobran förflytta sig i upprätt, hotande läge. Enda ormen som bygger bo, där de lägger sina ägg, ett bo som de sedan försvarar tills äggen kläcks.

Finns kungskobra i Thailand?

En femmeter lång kungskobra fångades in på Phuket. I februari fångades en något mindre kobra i ett badrum i Phuket. En fem meter lång och tio kilo tung kungskobra har fångats in i turistparadiset Phuket i Thailand.

Hur snabb är en kobra?

Det finns forskning som visar att de ormar som jagar snabba byten också hugger snabbast. Huggormar till exempel hinner hugga på bara 50 millisekunder. Den kan jämföras med att det för en människa tar 200 millisekunder att blinka. I klippet kan du se när vår reporter testar om hon hinner undan en kungskobra.

Hur stor är en kobra?

Kungskobra (Ophiophagus hannah) är världens största giftorm och kan bli upp till 6 meter lång och 3 decimeter bred vid halsen. Eftersom de i allmänhet är slanka väger de sällan mer än 9 kilo.

Var bor världens giftigaste orm?

Inlandstaipan – Australien Världens absolut farligaste orm lever (som tur är) i torra, otillgängliga miljöer i centrala Australien. Det sägs att en droppe av inlandstaipanens gift räcker för att döda upp till 100 vuxna människor.

Får man ha kobra i Sverige?

Det finns inget register och varje kommun bestämmer själv vad som gäller. Den som vill ha en giftig orm i Göteborg behöver inte söka tillstånd, men i Stockholm är många sorter helt förbjudna. I många kommuner behövs tillstånd för att ha en giftorm och bara handläggningen kostar från några hundra till omkring tvåtusen.

Var kommer Glasögonorm ifrån?

Glasögonormen eller indisk kobra (Naja naja) är en kobraart som lever i ett område som sträcker sig från västra Asien över Indien, Sri Lanka och sydöstra Asien till Filippinerna. En glasögonorm kan bli drygt 2 meter lång. Kobrorna tillhör släktet Elapidae och kallas även för Tobiasorm.

Share this post