Frågor

Vad ar ett Flexband?

Vad är ett Flexband?

Ett mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg, som avviker från pocketformatet, kallas ofta kort och gott för häftad. En variant är flexband, ett slags lyxigare mjukband där sidorna inte är klistrade mot ryggen. Pärmarna är ofta tjockare än andra mjukband och bandet ger ett rejält intryck.

Vad kallas en bok vars pärmar och rygg är gjorda i skinn?

Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn.

Vad menas med danskt band?

Danskt band: Mjukband med invikta flikar och limmad eller trådbunden rygg. Ej att förväxla med häftad. Det är inte helt ovanligt att böcker i originalutgåva kommer ut som danskt band i stället för inbunden.

Vad kallas bokens framsida?

Omslaget ger läsaren det första intrycket av boken. Det är ett viktigt verktyg för marknadsföringen och omslaget bör därför vara tilltalande och intressant.

Vad är Halvklotband?

Halvklotband: Hårdband med trådbunden rygg. Ryggen är klädd med klot. Häftad: Mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg. Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag.

Hur använder man Flexband?

Ett flexband kommer i en hårdhet där du enkelt varierar motståndet genom att hålla i bandet på olika ställen. Ett kort avstånd ger ett hårt motstånd och ett långt avstånd ett lättare motstånd. Precis som med miniband kan du använda flexbandet till många olika övningar för hela kroppen.

Vad är böcker gjort av?

En bok är en produkt som består av flera sammanhäftade eller ihoplimmade blad (ark), vars innehåll ofta är text och/eller bilder, och som ofta täcks av ett omslag med upplysning om bokens titel och författare. Unesco har definierat en bok som ”en icke-periodisk tryckt publikation bestående av minst 49 sidor”.

När började man binda böcker?

Halvskinnband med pärmöverdrag av sprängt eller marmorerat papper var en av de vanligaste bandformerna under senare delen av 1700-talet och långt in på 1800-talet. Vid 1800-talets mitt börjar förlagsband i klot dyka upp i Sverige. Det är också nu man börjar placera titel och författarnamn på främre pärmen.

Vad betyder det att boken är häftad?

Häftad: Mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg. Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag. Kartonnage: Hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag. Klotband: Hårdband klätt med klot, trådbunden rygg.

Hur stor är en pocketbok?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Vad är Metalitteratur?

Metalitteratur: berättandets brister blir ämne för berättandet.

Vilka bokformat finns det?

Vilket bokformat föredrar du?

  • Stor inbunden. Oftast runt 23,5 cm hög.
  • Liten inbunden. Ett format som är lite ovanligare; runt 21 cm hög.
  • Kartonnage.
  • Storpocket.
  • Pocket – b-format.
  • Pocket, a-format.
  • Ljudbok.
  • E-bok.

Share this post