Ny

Vad ar hastens grundbehov?

Vad är hästens grundbehov?

Hästens grundbehov är kvalitativa fibrer (hö och hösilage) med högt upptag i grovtarmen. Därutöver behövs rent vatten, som ska vara så rent att du själv vill dricka det och slutligen vitaminer och mineraler.

När räknas en häst som senior?

När blir en häst gammal? En brytpunkt för många hästar är runt 15–16 år men det finns naturligtvis hästar som blir seniora betydligt senare.

Hur mycket lusern ska man ge till en ponny?

Ett riktvärde är ca 0,5–4 kg per häst och dag. Se till att hästen får tillräckligt av annat grovfoder (totalt 1-1,5 kg torrsubstans grovfoder per 100 kg häst). Lusern Pellets bör blötas för att minimera risken för foderstrupsförstoppning. 1 liter KRAFFT LUCERNE Pellets = ca 0,6 kg.

Vilka tillskott behöver min häst?

Det är framförallt kalk och fosfor hästen behöver, men även koppar, magnesium och järn. Några andra viktiga saker att tänka på när det är väldigt varmt och/eller hästarna går hårda träningspass är vatten- och saltbehov. Dessa två går ofta hand i hand.

Varför behöver hästen energi?

Växande unghästar har ungefär lika stort behov av energi som de kommer att ha för underhåll som vuxna hästar. Detta beror på att den växande unghästen ju dels har sitt underhållsbehov, dels ett energibehov för den tillväxt som skall ske.

Kan man ge för mycket lusern?

Det är ett skonsamt fodermedel som bidrar med både energi, fiber och protein av en bra kvalitet. Lusernpellets upplevs ofta som smakligt. 0,5 – 3 kg lusernpellets per dag är ofta en lämplig giva till en stor och vuxen häst.

Vilken b-vitamin är bäst till häst?

B-vitaminer är vattenlösliga och lagras inte i kroppen, utan bör tillföras dagligen. Ge ett extra tillskott av HippoSelection B-vitamin vid minskad aptit, pälsfällning / pälssättning, glanslös päls, stress och störd tarmflora som exempelvis vid transport, grovfoderbyte och sjukdom. Fodra ca 10 ml om dagen.

Share this post