Ny

Kan man ata aubergine som den ar?

Kan man äta aubergine som den är?

Något enkelt och supergott är att skära auberginen i centimetertjocka skivor, låt marinera i olivolja, vitlök och citron – och så grilla mjuk och god. Ät som den är, eller i en sallad.

Kan man äta Capsicum?

Chili är ju också som bekant en maträtt. Chilifrukter används både som färska och torkade (hela eller malda), men då byter vissa sorter namn. Alla chilifrukter tillhör familjen Capsicum, liksom paprika. Därav namnet capsaicin som är namnet på det starka ämne som är typiskt för alla sorter.

Är Aubergine Självpollinerande?

Aubergin är självpollinerande. Plantera aubergin i lucker, näringsrik jord i rymliga krukor eller kärl.

Är Aubergine flerårig?

Aubergine är en ettårig, värmekrävande växt, som härstammar från Sydostasien och södra Indien. Växten är en flerårig luden ört, 50–80 cm hög, med blommor i violett och gult. Frukten påminner om paprikan till formen, men har något större, matta blad med grön-violett färg.

Är aubergine svårsmält?

Den funkar bra för magen, om man bara behandlar den rätt. Aubergine är mycket fiberrik, så därför blir den lite svårsmält för de som är känsliga.

Kan man äta Prydnadspaprika?

Odla svarar: Capsicum är helt enkelt det latinska namnet för spanskpeppar, chili! Sedan finns det en hel massa sorter i flera arter inom detta släkte. De som Arndal odlar tillhör nog prydnadspaprika-gruppen och dessa rekommenderas inte att man använder till mat utan just till prydnad, som krukväxt alltså.

Kan man äta Prydnadschili?

Det finns inga giftiga chilis, bara olika starka. Dessa ”prydnadsfrukter” är framodlade för att vara kompakta och färgglada och passa att odlas inomhus som krukväxt. Prydnadschili är antingen hemskt stark eller så smakar den inget speciellt alls. Men inget hindrar dig att pröva.

Måste aubergine pollineras?

Nackdelar med att odla aubergine: Man behöver pollinera dem själv, åtminstone om de växer inomhus. Jag gjorde det med en pensel, men man kan göra det med fingret också. Utan förvarning fäller de blommorna, inklusive det man trodde skulle bli en frukt.

Hur pollinerar man aubergine?

För att vi med säkerhet ska få auberginfrukter pollinerar vi alltid för hand och på så vis hjälper naturen på traven. Ett finger fungerar bra och vi pillar lite försiktigt i varje blomma så att pollen från en blomma träffar en annan blomma på samma planta.

Share this post