Blogga

Vad finns det for naturresurser i Spanien?

Vad finns det för naturresurser i Spanien?

Spanien har goda tillgångar på mineraler, särskilt pottaska, svavelkis, järnmalm och kvicksilver. Landet importerar det mesta av den energi som förbrukas, men på senare tid har oljereserver upptäckts utanför Kanarieöarna och skiffergas i Baskien. Spanien är världsledande på att producera vindkraft.

Vad exporterar Spanien mest?

Spaniens viktigaste exportvaror är vin, frukt, bilar, grönsaker, maskiner, metaller och kemiska produkter.

Vad tillverkar man i Spanien?

De viktigaste industrigrenarna i Spanien är biltillverkning, energiframställning, olje- och kemisk industri samt livsmedelsindustri. De traditionella industriområdena finns i Baskien och Asturien, där tung industri som järn- och stålproduktion dominerat, och i Katalonien, där textilindustrin har lett utvecklingen.

Vad odlas mest i Spanien?

Spanien är världens största producent av olivolja och tillhör också världens ledande vinproducenter, med Rioja som ett ledande vindistrikt. Även spannmål som korn och vete är viktiga jordbruksgrödor.

Vad importerar Spanien mest?

Kapitalvaror är den största sektorn med en andel på drygt 26 procent. Bland de mest importerade produkterna finns bilar och komponenter (14,6 procent), maskiner (11,8 procent), fiskeprodukter (8,5 procent), papper (8,1 procent) och läkemedel (6,5 procent).

Vad odlas i Europa?

Reser du runt i Sverige ser du säkert grödor som är bekanta för dig. Reser du längre söderut i Europa kan du se hur det odlas ris, citroner och vindruvor.

Vad odlar man i Europa?

Den huvudsakliga växtligheten i Europa är skog, som har mycket goda förutsättningar för att växa. I norr värms världsdelen av Golfströmmen och Nordatlantiska strömmen. Sydeuropa har medelhavsklimat. Det förekommer ofta torka på sommaren i detta område.

Varför odlas så mycket i Spanien?

Det unika klimatet i Malaga och södra Spanien har lett till att man har börjat odla många exotiska frukter och grönsaker, som tidigare var förknippade med Sydamerika, Asien och Afrika.

Vad är det för natur i Spanien?

Landet domineras av berg, högslätter och en lång (7 268 km) kust. I nordväst stupar bergen direkt ned i Atlanten och skapar en dramatisk kust. De snöklädda Pyrenéerna avgränsar landet mot norr och Frankrike. De södra och östra delarna av Spanien åtnjuter ett behagligt medelhavsklimat.

Vilket land i Europa har mest naturtillgångar?

Tyskland – Naturtillgångar och energi. Tysklands naturtillgångar är begränsade med ett undantag: reserverna av kol, främst brunkol, som är de största inom EU.

Vad säljer Spanien till andra länder?

Vad är det för religion i Spanien?

Religionsfrihet garanteras i författningen. Katolicismen är inte längre statsreligion i Spanien, men gynnas ändå av staten i vissa avseenden. Drygt två tredjedelar av befolkningen räknar sig som katoliker, men inte ens hälften av dem går regelbundet i kyrkan.

Share this post