Rekommendationer

Vad menas med liposomal?

Vad menas med liposomal?

Liposomalt innebär att C-vitaminen är inkapslad i små fosfolipider (fettbubblor). Cellväggen består även de av fosfolipider. Dessa transporteras sedan ut till kroppens celler, detta är den liposomala transporten. Fosfolipider består av kolin, fosfat och glycerin och är ett ämne som naturligt finns i kroppen.

Vad är cellmembran byggt av?

Ett typiskt cellmembran består av små molekyler, lipider, som gör cellmembranet mekaniskt starkt och tätt. Det innehåller också proteiner som är viktiga för cellens funktion genom att sköta kommunikation med omvärlden och transportera molekyler.

Varför liposomal C vitamin?

Liposomal Vitamin C innehåller fosfolipider som omsluter C-vitaminet och hjälper till att skydda och transportera det in i cellerna. Tekniken ger ett mycket bra upptag i kroppen och hjälper också till att skydda magen och gör också att C-vitamin blir tillgängligt delvis direkt och delvis med gradvis upplösning.

Varför liposomalt C vitamin?

Det finns studier som visar att intag av liposomalt C-vitamin leder till högre koncentrationer av C-vitamin som cirkulerade i kroppen jämfört med en ”vanlig” C-vitamin. Kroppen verkar också kunna ta upp liposomalinslutet C-vitamin bättre, en studie visade på 50 procent bättre upptag.

Vad är dagsbehovet av C-vitamin?

Det rekommenderade dagliga intaget av C-vitamin är, enligt Livsmedelsverket, 75 mg. För att täcka ditt dagsbehov av C-vitamin räcker det med De bästa källorna för C-vitamin är citrusfrukter (apelsin, citron, lime m.

Hur mycket C-vitamin ska man äta per dag?

Hur mycket C-vitamin behöver vi?

Grupp/Ålder Rekommenderat intag per dag
Barn 10-13 år 50 milligram
Vuxna 75 milligram
Gravida 85 milligram
Ammande 100 milligram

Share this post