Trendig

Vilket land har hogst branslepris?

Vilket land har högst bränslepris?

Hongkong toppar listan över världens dyraste bensinpriser, följt av Jemen, Nederländerna, Norge och Island. De svenska bensinpriserna var på måndagen de 10:e dyraste i världen.

Vilket land har högst Dieselpris?

Det är enligt hemsidan GlobalPetrolPrises.com som Sverige nu toppar listan vad gäller priset på diesel. Näst dyrast är dieseln i Hongkong, där den är åtta öre billigare per liter.

Har Sverige världens dyraste diesel?

Under måndagen höjdes priset på diesel i Sverige, och med det har Sverige nu det högsta dieselpriset i världen. Enligt Svenska Dagbladet, SvD, kommer rekordnoteringarna efter att ledande drivmedelskedjor höjt priset på 95-oktanig bensin med 20 öre till 19,44 kronor och dieseln med 15 öre litern till 21,72 kronor.

Varför har Sverige världens dyraste diesel?

– Ur ett globalt miljöperspektiv är reduktionsplikten i Sverige närmast ett nollsummespel, säger den före detta KTH-professorn Per Kågeson. På måndagen presenterade finansminister Mikael Damberg på en presskonferens att reduktionsplikten pausas på dagens nivåer. Vägen till rekordpriser – svensk diesel sticker ut.

Hur stor del av bränslepriset är skatt?

Bensinskattens utveckling. När vi tankar betalar vi tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Idag utgör dessa skatter, som ofta kallas bensinskatt i dagligt tal, omkring 53 procent av priset vid pumpen.

Vilka länder har Dyrast bensin?

Topp tio bensinpriser i världen

  • Hongkong 22,4 kronor/liter.
  • Nederländerna 18,9 kronor/liter.
  • Norge 18,8 kronor/liter.
  • Centralafrikanska republiken 18,3 kronor/liter.
  • Danmark 18,1 kronor /liter.
  • Israel 17,7 kronor/liter.
  • Sverige 17,5 kronor/liter.
  • Finland 17,5 kronor/liter.

Vilket land har Dyrast bensin 2022?

Bensinpriser och dieselpriser i Europa uppdaterade 2022-04-11. Priserna är omräknade från EUR valuta till SEK. Av listan framgår att det dyraste landet för bensin inom länderna i Europa var Norge. Island var näst dyrast.

Vilket land har dyrast diesel?

Sedan julen 2020 har priset nästan dubblerats och nu är svensk diesel dyrast i världen. Kriget i Ukraina har fått världspriset på olja att skjuta i höjden. Men dessutom bidrar reduktionsplikten – den innebär att andelen biodrivmedel som blandas i bensin och framför allt diesel ökar varje år.

Var är dieseln dyrast i världen?

Hur mycket kostar bensin i Sverige 2022?

Aktuella priser automatstationer

Produktnamn Pris Ändringsdatum
Produktnamn: Bensin 95 Pris: 20,94 Ändringsdatum: 2022-04-14
Produktnamn: Bensin 98 Pris: 21,89 Ändringsdatum: 2022-04-14
Produktnamn: Diesel Pris: 24,67 Ändringsdatum: 2022-04-14
Produktnamn: E85 Pris: 18,49 Ändringsdatum: 2022-04-14

Vart är det billigast att tanka i världen?

Billigast i världen I några länder ligger bensinpriset under tre kronor per liter, nämligen i Kuwait, Iran, Algeriet och Turkmenistan. Invånarna i sistnämnda land betalar mindre än någon annan i världen, 2,33 kronor per liter. Tidigare var invånarna i sydamerikanska Venezuela i topp.

Vilket land har dyraste bränslet?

Dyrast i världen I Hongkong kostar en liter bensin 16,44 kronor, betydligt mycket mer än vad den kostar på fastlandet norr om dem. I Kina kostar nämligen en liter bensin 9,03 kronor.

Har Sverige högst Dieselpris i världen?

Varför är bensinen så dyr i Sverige 2022?

I samband med kriget i Ukraina bröt ut passerade bensinen 20 kr per liter. Diesel har gått upp ännu mer i pris, i januari 2022 kostar det drygt 20 kronor/litern som är en höjning med cirka 25 procent från tolv månader innan.

Vilket land har den dyraste diesel?

Share this post