Populära

Vad kravs pa monstringen for att bli jagarsoldat?

Vad krävs på mönstringen för att bli jägarsoldat?

Både jägarsoldat och flygbasjägare kräver minst en sexa vid muskeltestet och minst en sjua i styrketestet. Ska du bli jägargruppbefäl krävs även höga resultat i befälslämplighet och plikttjänstförmåga, vilket bedöms av psykolog. I övriga jägarbefattningar, kustjägare och fallskärmsjägare, utbildas inga värnpliktiga.

https://www.youtube.com/watch?v=8v636ZIGyms

På mönstringen måste du få minst en 7a (av 9) på både styrketestet och cykeltestet. Får du en 7a på dessa två erbjuds du möjligheten att göra ”jägartest” där du ska göra step up på en 30-40cm hög bänk med en 20kg ryggsäck ca 75 gånger, ett ben i taget. Dvs 75 på vänster ben och sen 75 på höger.

Vilken grad har ersatt sergeant?

Graden furir avskaffades 2009 och ersätts med sergeant. I 2019-års militära tjänstegradsystem återinförs furir.

Vad är en inkallelseorder?

Inkallelse[redigera | redigera wikitext] Inkallelseorder ges till den som vid mönstring har placerats i militär eller civil grundutbildning eller i utbildningsreserven.

Måste man göra Befattningsutbildning efter Gmu?

Nej, den grundläggande militära utbildningen (GMU) är en del av grundutbildningen som förutom GMU består av en påföljande befattningsutbildning.

Vad krävs för att klara mönstring?

För att nå ett bra resultat behöver du både ha styrka, rätt teknik och en god koordinationsförmåga. När du ska lyfta får du information av sjuksköterskan om hur du ska stå och vilken teknik du ska använda. Din lyftteknik är mycket viktig för att du ska får ett bra resultat och för att du inte ska skada dig.

Hur mycket tjänar en sergeant?

En sergeant med fyra år i Försvarsmakten, de två senaste åren på en OR5-rad, går stundtals in som ställföreträdande plutonchef. Hennes lön: 20.750 kronor. Det som sagts av arbetsgivaren är att lägsta lön för en sergeant är 20.850 kronor.

Vad som krävs för att bli soldat?

Grundläggande militär utbildning (tre månader) med godkänt resultat samt förberedande officerskurs (tre månader) med godkänt resultat. Grundläggande militär utbildning med godkänt resultat samt kontinuerligt anställd minst nio månader som soldat, sjöman eller gruppbefäl (GSS/K) i Försvarsmakten.

Share this post