Blogga

Vad ar smutsigast?

Vad är smutsigast?

Tvättsvampen och disktrasan Inte så konstigt kanske att tvättsvampar och disktrasor är bland de mest bakterierfyllda sakerna i hemmet eftersom vi använder dem varje dag för att torka av smutsiga ytor. Så håller du rent: Se till att svamparna och trasorna hänger luftigt så att de torkar och inte är fuktiga hela tiden.

Var finns det mest bakterier på en toalett?

De flesta hamnar på golvet eller på toalettringen, medan några är så små att de blir hängande i luften i flera timmar. Bakterierna kan sprida sig så långt som sex meter från toaletten, enligt hygienföretaget Initial.

Varför ska man inte hänga disktrasan på kranen?

Både köksgolvet, kranen och vasken blir lätt smutsiga och här kan riktiga bakteriehärdar uppstå. Men också i disktrasan frodas bakterierna.

Hur mycket bakterier innehåller en disktrasa?

En disktrasa kan om den hanteras fel ge bakterier allt de behöver. Disktrasan är perfekt för att snabbt torka av ett bord eller en bänk, resultatet blir en tillsynes ren och blank yta. Men för att få en yta som inte bara ser rent ut, utan också är det, krävs det att själva disktrasan inte innehåller bakterier.

Vilken toalett är renast?

Bäst i test är Änglamark WC-Rent, som även blir utnämnt till Bra köp eftersom det är väldigt prisvärt.

Varför ska du hänga disktrasan där?

Bakterier trivs i fukt och därför ska man vrida ur trasan ordentligt och hänga den luftigt så att den kan torka mellan användningarna.

Hur ska man hänga disktrasan?

Mjölk och köttsaft ska inte torkas upp med en disktrasa. Den ska inte heller användas för att torka barn runt munnen. Efter användning ska trasan sköljas noga och avsluta med kallt vatten. Sist ska disktrasan hängas upp för att kunna torka snabbt.

Vad är en disktrasa gjord av?

Disktrasan är en komposterbar och återvinningsbar produkt eftersom den är tillverkad av cellulosa och bomull. Den kan både läggas i komposten eller återvinnas som wellpapp. Innan du återvinner trasan kan du faktiskt återanvända den.

Kan man tvätta Wettextrasor?

Det allra bästa är att koka disktrasan med lite tvättmedel. Dels blir disktrasan ren, dels dör bakterierna i det kokande vattnet. Det går också alldeles utmärkt att tvätta sin disktrasa i tvättmaskinen i 60 grader.

Share this post