Populära

Vem har WR i diskus?

Vem har WR i diskus?

Mästerskapsrekord

Tävling Resultat Atlet
Olympiskt rekord 69,89 Virgilijus Alekna
VM-rekord 70,17 Virgilijus Alekna
EM-rekord 68,87 Piotr Malachowski
SM-rekord 69,72 Daniel Ståhl

Vilken klubb tillhörde Ricky Bruch?

En av dem var efter kollapsen och de personliga problemen 1971. Det innebär att när Ricky tog brons i OS 1972 tävlade han för IFK Helsingborg.

Var Bruch en framstående?

Betydelse. Ricky Bruch var under en lång rad av år i världseliten i både kulstötning och diskus. I den senare grenen var han åren 1969–1970, 1972–1974 och 1984 världsetta i statistiken. 1973 valdes han till världens bäste idrottare av ett antal sportjournalister.

Hur mycket väger en kula i kulstötning?

En metallkula som väger 7,26 kg för herrar och 4 kg för damer ska stötas från axeln med en hand från en kastring som är 2,135 m i diameter.

Hur mycket väger en diskus för herrar?

Det finns två varianter; en för herrar och en för damer. Herrdiskusen väger exakt två kilo och mäter 22 centimeter i diameter medan damernas diskus väger hälften – ett kilo – och har en diameter på 18.2 centimeter. De är tillverkade i material som metall och glasfiber.

Vad är rekordet i diskus?

Daniel Ståhl förbättrade sitt eget svenska rekord i diskus i Bottnaryd. Spårvägenkastaren fick iväg diskusen 71,86. Hans tidigare rekordnotering var på 71,29 från Sollentuna 2017 också det den 29 juni. Kastet mättes först till 71,87 men kontrollmättes eftersom det var rekord till en centimeter kortare.

Hur många kast i diskus?

Reglerna gör gällande att alla deltagare i en diskustävling har tre försök på sig. De åtta tävlande som kastar längst i kvalomgången får sedan ytterligare tre försök. I en tredje omgång avgörs det sedan vem som vinner diskustävlingen.

Vad är rekordet i höjdhopp?

Världsrekorden i höjdhopp För herrar innehas båda världsrekorden av Javier Sotomayor från Kuba. Han har hoppat så högt som 2,45 meter utomhus och 2,43 meter inomhus. Damernas världsrekord innehas av två olika personer. Svenska Kajsa Bergqvist har världsrekordet för damer inomhus – på 2,08 meter.

Hur man kastar diskus?

Diskus är en gren som bygger på slungkastet, som är en naturlig kaströrelse. Diskusen ska hållas i de yttersta fingerlederna, alltså inte greppas runt diskuskanten. För barn kan diskusen vara svår att greppa, därför kan de lära sig slungkastet med andra mer greppvänliga redskap, t. ex.

Vad heter diskus på engelska?

diskus

Huvudsakliga översättningar
Svenska Engelska
diskus discus

Hur långt är världsrekordet i spjut?

Rekord, herrar

Område Resultat Atlet
Världsrekord 98,48 Jan Zelezný
Världsrekord, tidigare spjut 104,80 Uwe Hohn
Afrika 92,72 Julius Yego
Asien 87,60 Kazuhiro Mizoguchi

Hur mycket väger en slägga i friidrott?

Släggkastning eller slägga är en kastgren inom friidrotten där redskapet är ett tungt klot fäst i ett handtag via en vajer. Släggkastning utövas i en kastbur. Släggans vikt för herrar fastställdes 1887 till 16 pund, vilket motsvarar 7,26 kg. Damernas slägga väger 4 kg, samma vikt som vid damernas kulstötning.

Share this post