Blogga

Var ar det varmast i England?

Var är det varmast i England?

Juli är den varmaste månaden för London i England med medeltemperatur på 22°C. Vattentemperatur för London är varmast i juli med temperatur på 19°C. Temperaturen för London är som kallast i januari med medeltemperatur på 6°C. Solsäkrast är det i juni med 7 timmar per dag.

När är det varmast i London?

Somrarna i London är ofta varma och termometern visar i regel omkring 20-22 plusgrader. Juli är vanligtvis den varmaste månaden med en medeltemperatur på cirka 20 plusgrader. Enstaka dagar sommartid kan temperaturerna nå en bit över 30 dagar, rekordet är svettiga 38 grader uppmätt 2003.

Vad är medeltemperaturen i Storbritannien?

Exempel på medeltemperaturer i England Medeltemperatur Liverpool i april är 11°C på dagen och 5°C på kvällen. Medeltemperatur London i april är 13°C på dagen och 6°C på kvällen. Medeltemperatur Manchester i april är 12°C på dagen och 4°C på kvällen.

Hur många regndagar har Storbritannien?

Mindre nederbörd än Göteborg 600 mm regn är betydligt mindre än Göteborg som får nästan 800 mm nederbörd per år, nästan exakt lika mycket som Malmös 602 mm per år, men mer än Stockholm som ligger på ungefär 530 mm per år.

Var regnar det mest i Storbritannien?

Först hittar vi lilla Dalness i Glen Etive inte långt från Glencoe uppe i högländerna där det regnar mer än hela 3300 millimeter om året.

Hur brukar vädret vara i Storbritannien?

Det brittiska klimatet är milt tack vare närheten till den varma Golfströmmen, och vädret bestäms i regel av sydvästliga vindar och lågtryck som passerar från Atlanten. Vädret är således omväxlande. Temperaturskillnaderna mellan vinter och sommar är relativt små.

Hur är vädret i England på sommaren?

England har maritimt, tempererat klimat. Det innebär bland annat att vintertemperaturerna sällan hamnar under fryspunkten och att vädret ofta är fuktigt och skiftande. Englands milda väder präglas bland annat av den varma Golfströmmen som tar med sig värme till landet.

När är det bäst att åka till London?

Den bästa tiden för en resa till Storbritannien är mellan maj och september samt i december.

Varför regnar det så mycket i England?

Orsaken är också densamma. Det tredje området med mycket nederbörd är nordvästra Storbritannien. Även här finns det platser med årsnederbörd på 2000 mm. Här är orsaken att detta område tar emot alla lågtryck från väster, vilka är de klart talrikaste.

Hur varmt brukar det vara i England?

Somrarna i London är ofta varma och termometern visar i regel omkring 20-22 plusgrader. Juli är vanligtvis den varmaste månaden med en medeltemperatur på cirka 20 plusgrader.

Varför regnar det mycket i Storbritannien?

Hur varmt är det i London i juli?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
juli Dagstemperatur 20°c Nattemperatur 14°c
augusti Dagstemperatur 20°c Nattemperatur 14°c
september Dagstemperatur 17°c Nattemperatur 12°c
oktober Dagstemperatur 14°c Nattemperatur 9°c

När är det bäst väder i London?

Bästa tid att besöka London är i maj eller i september, då är vädret ofta bra och det är inte fullt lika mycket turister i staden som under sommarmånaderna. Men staden lämpar sig väl som resmål året runt, eftersom temperaturskillnaderna är så pass små från månad till månad.

Share this post