Frågor

Vad hander i Harry Potter 5?

Vad händer i Harry Potter 5?

Handling. Harrys femte år på Hogwarts blir det mörkaste hittills, för under det tredje momentet i den magiska trekampen i slutet av året innan såg han Voldemort återuppstå med hjälp av Harrys blod, och han måste rusta sig, dels mot Voldemort, dels mot dem som kallar honom lögnare eller bluffmakare.

Hur lång är Harry Potter 6?

2h 33mHarry Potter och halvblodsprinsen / Speltid

Hur slutar Harry Potter 5?

Boken slutar med att Voldemort till sist duellerar mot sin gamle fiende, Dumbledore, och flyr efter en svidande förlust.

Hur många sidor har Harry Potter och halvblodsprinsen?

Häftad

Format Inbunden
Serie Harry Potter (del 6)
Författare J K Rowling
Antal sidor 664
Utg.datum 2019-08-05

Hur lång är Harry Potter och halvblodsprinsen?

När kommer den illustrerade utgåvan av Harry Potter och Fenixorden?

Nu är det bestämt: I början på oktober släpps den illustrerade utgåvan av Harry Potter och den flammande bägaren, den fjärde delen i den magnifika högläsningsutgåvan, som illustreras av konstnären Jim Kay.

Vad händer med Dolores Umbridge?

Umbridge tvingades till slut avgå och Albus Dumbledore återinsattes som rektor. Umbridge har en hemsk penna, vilken skär upp handryggen när man skriver med den och använder skrivarens blod som bläck. Harry tyckte att Severus Snape hade fått en stark konkurrent till platsen om sämsta läraren.

Hur många sidor är det i Harry Potter och dödsrelikerna?

Häftad

Format Inbunden
Läsålder 9-12 år
Serie Harry Potter (del 7)
Författare J K Rowling
Antal sidor 779

Vilken del är Harry Potter och halvblodsprinsen?

Harry Potter och Halvblodsprinsen (Harry Potter and the Half-blood Prince) är den sjätte boken i J.K. Rowlings serie om Harry Potter. Den engelska utgåvan publicerades den 16 juli 2005 och är kortare än Harry Potter och Fenixorden. Boken är 607 sidor, medan Fenixorden var cirka 750 sidor (brittiska versionerna).

Share this post