Blogga

Hur Viktbarande ar en Tinker?

Hur Viktbärande är en Tinker?

Viktbärande hästraser Tinker/Irish cob: Allsidig, lite mer energi, arbetsvilliga, aningens envisa. Från c/d-ponny och uppåt. Fjordning: Envis, allsidig, en riktig kompis när allt stämmer! Oftast c-d ponnymått.

Är irish cob och Tinker samma sak?

I andra länder är tinkern även känd som Irish Cob, Coloured Cob, Gypsy Horse eller Romany Horse. Det var bönderna i England som köpte dessa hästar av de resande, hästarna var då enfärgade. Om det föddes skäckar så behöll bönderna väldigt sällan dessa utan de såldes eller gavs tillbaka till de resande.

Hur gammal blir en irish cob?

Jag läste i hingstreglementet att en irish cob slutmäts först vid 8 års ålder. Hästar som växer långsamt brukar bli ganska långlivade.

Hur gammal blir en Tinker?

hej tinker är en kallblodig häst. o de brukar i vanliga fall bli kring 20-25 år. o 9 år är den bästa åldern på hästen.. så köp henne du!

Är Tinker kallblod?

Det finns både lättare och tyngre varianter av raserna, men de räknas alltid till kallbloden.

Hur länge växer en irish cob?

Hur tung kan en ryttare vara?

Enligt en brittisk undersökning ska det inte på hästryggen finnas en last som är tyngre än 10 procent av hästens egen vikt, om sadelns vikt räknas bort. Om hästen alltså väger 500-600 kilo kan ryttaren högst väga 60 kilo.

Hur högt kan Tinkrar hoppa?

De har funnits länge på Irland och i Storbritannien där de användes för att dra vagnarna åt de resande irländska/brittiska romerna, så kallade travellers….Tinker[redigera | redigera wikitext]

Egenskaper
Typ Kallblodshäst
Mankhöjd 135–170 cm, men vanligast är cirka 140–155 cm
Färg Alla men skäck är vanligast

Är Tinker och Irish Cob samma sak?

När slutar en häst att växa?

Beroende på ras kan hästen sluta växa redan vid två års ålder medans andra växer till och med åtta års ålder. Generellt kan du räkna med att en häst är fullvuxen och når sin sluthöjd vid cirka femårs ålder. Större hästraser och varmblod tar oftast lite längre tid att mogna och kan växa upp till åtta års ålder.

Share this post