Frågor

Vad ar Dropside spjalsang?

Vad är Dropside spjälsäng?

Med en sänkbar sida, eller så kallad ”dropside” så sänker du helt enkelt ner hela sidan; ofta med en enkel rörelse eller med en liten knapp. Du kan lägga ner och stoppa om barnet på ett mycket enklare sätt och när du är klar lyfter du helt enkelt bara sidan och den låser fast i det höga läget.

Kan man använda spjälsäng som Bedside crib?

Många anser det praktiskt att välja en Bedside Crib eller en spjälsäng som har en nedfällbar sida, eftersom detta gör det möjligt att ställa sängen nära sin egen säng. Väljer du en Bedside Crib kan du i vissa fall till och med låsa fast bebisens säng i din egen.

När ska man ta bort sidan på spjälsängen?

En del föräldrar gör det redan vid 15 månader och andra inte förrän efter 3 års ålder. Tiden beror för det mesta på ditt barns fysiska färdigheter – du vill göra övergången till en småbarnssäng innan din djärva småtting blivit expert på konsten att ta sig ur spjälsängen.

Hur bra är en Bedside Crib?

Bedside crib (sidosäng) – fördelar: Oftast lite mindre än en spjälsäng, vilket känns mer ombonat när bebisen är nyfödd, samt tar mindre plats i små sovrum. Har en långsida som kan tas bort/fällas ned så att criben kan stå tätt intill föräldrarnas säng.

Vilken Bedside Crib är bäst?

11 Bästa Bedside Cribs

  1. Bäst i test – Babybay Bedside Crib Original.
  2. Troll Bedside Crib Two.
  3. Carena Väddö Bedside Spjälsäng.
  4. Basson Baby side-by-side-säng.
  5. Maxi-Cosi Iora Bedside Sleeper Säng.
  6. Fillikid Bedside Crib.
  7. Baby Dan Sofie Side-by-Side Spjälsäng.
  8. Moweo Bedside Crib.

Hur ska man bädda en Bedside crib?

Ett bedside crib är en liten spjälsäng som kan användas fristående, men grundidén är att de ska ställas dikt an och i nivå med föräldrarnas säng genom att dess långsida kan tas bort/fällas ned så att criben kan stå tätt intill och bli en förlängning av föräldrarnas säng. Perfekt för oss som inte har så stort sovrum!

Hur bra är en Bedside crib?

När ska man byta från Bedside crib?

Man brukar rekommendera att byta från bedside crib när bebis börjar kunna sitta upp själv. Då finns en risk för att barnet ramlar ut ur sängen – och en spjälsäng behövs istället.

Kan man använda spjälsäng som Bedside Crib?

Share this post