Frågor

Vad fan ar Jehovas vittnen?

Vad fan är Jehovas vittnen?

Genom att se katastrofer, orättvisor, omoral och krig som ett utryck för människans ondska och något som Gud har kontroll över skänker religionen trygghet i en otrygg värld. Eftersom Jehovas vittnen förstår världen på detta sätt leder deras slutsats till att de inte försöker göra något för att lindra lidandet.

Vem söker sig till Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen vill lära känna dig som person, vara din vän och berätta mer om sig själva, sin tro, organisation och vilken inställning de har till människor och den värld vi lever i. I de flesta fall är Jehovas vittnen precis som vem som helst. De har både fel och brister, problem som alla vi andra.

Kan man gå ur Jehovas vittnen?

Att lämna Jehovas vittnen betyder att de inte har någon vettig position i samhället. Ofta har de väldigt enkla jobb. Det kan vara brevbärare, att städa, det är väldigt vanligt – lokalvård i olika former. De har små firmor de håller på med.

Hur mycket betalar Jehovas?

Jehovas vittnen betalar inga löner, varken till de som knackar dörr eller jobbar som äldstebröder, motsvarigheten till präster. Verksamheten finaniseras genom frivilliga bidrag, dels allmänna dels för litteraturen.

Hur mycket pengar får Jehovas vittnen?

Enligt domstolen var regeringens motiveringar inte tillräckliga för att Jehovas vittnen inte skulle uppfylla kraven för statsbidrag. 2019 beviljade kulturdepartementet till slut Jehovas vittnen bidrag. 2021 kom första inbetalningen: 2 026 641 kronor.

Får Jehovas vittnen bidrag från staten?

Regeringen har nu efter tolv års förhalande beslutat bevilja Jehovas vittnen statsbidrag som trossamfund, om detta skriver tidningen Dagen.

Hur får Jehovas vittnen pengar?

Vilka trossamfund får bidrag?

3 § Bidrag får lämnas till följande trossamfund, samverkansorgan och församlingar inom:

  • Alevitiska Riksförbundet,
  • Anglikanska kyrkan i Sverige,
  • Bibeltrogna Vänner,
  • Danska kyrkan i Sverige,
  • Equmeniakyrkan,
  • Estniska evangelisk-lutherska kyrkan i Sverige,
  • Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen,
  • Evangeliska Frikyrkan,

Share this post