Trendig

Vad symboliserar Safir?

Vad symboliserar Safir?

Safiren och dess blå färg symboliserar ärlighet och trohet vilket gör den till en mycket passande sten i vigselringar. Dock så kan, som ni ser på bilden, en safir anta många olika färger. Safirens popularitet ökade enormt världen över efter att Prinsessan Diana fick en vigselring med en safir infattad av Prins Charles.

Vad är en månadssten?

Månadsstenar/färg

Månad Modern månadssten Traditionell
Februari ametist ametist
Mars akvamarin heliotrop, jaspis
April diamant diamant, safir
Maj smaragd smaragd

Varför har stenar olika färger?

Normalt bildar dock de mineral som bygger upp själva berggrunden en mosaik av mer eller mindre oregelbundna korn av olika färg, och endast hos de mineral som kristalliserat tidigast kan kristallformen anas. Kristallstrukturen avspeglas också i plana spaltytor som uppträder hos många mineral när kristallerna klyves.

Vad är min ädelsten?

Tabell över månadsstenar

Månad Modern månadssten Traditionell
Mars akvamarin heliotrop, jaspis
April diamant diamant, safir
Maj smaragd smaragd, agat
Juni pärla, månsten alexandrit, smaragd

Vad gör en Mineralog?

Mineral är jordens och övriga planeters byggstenar, eftersom de bygger upp bergarterna och bergarterna i sin tur bygger upp planeterna. Gediget guld i kvarts från Ädelfors i Småland. Både guld och kvarts är exempel på olika mineral. Från Bielkeska mineralsamlingen i Ädelfors.

Varför ser stenar olika ut?

Är din sten istället en magmatisk djupbergart bildades den av het magma ur jordens inre som stelnat i jordskorpan. Dessa stenar är ofta prickiga. De olika färgerna i din sten är olika mineral.

Share this post