Ny

Vad hande med Titanic?

Vad hände med Titanic?

Hon sjönk 1912 i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Titanic hade dubbla bottnar och femton skott (väggar) som kunde stängas vid fara. Med hjälp av dessa skulle Titanic kunna hålla sig flytande med fyra avdelningar vattenfyllda. En större skada än så ansågs inte möjlig.

Titanic är kanske världens mest kända fartyg. Hon sjönk 1912 i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Titanic hade dubbla bottnar och femton skott (väggar) som kunde stängas vid fara. Med hjälp av dessa skulle Titanic kunna hålla sig flytande med fyra avdelningar vattenfyllda.

Titanic sjunker! De panikslagna människorna hamnade i vattnet. Livbältena hade räckt tilll alla men de dog snart iallafall därför att vattnet var så kallt. Bara tre stycken av de som hamnade i vattnet överlevde, de blev uppdragna i livbåtar.

Varför sjönk Olympic?

I maj 1918 råkade hon ut för sin allra största drabbning då hon attackerades av den tyska ubåten U-103. Torpeden missade Olympic som då valde att vända och ramma ubåten. U-103 sjönk snabbt och de som överlevde plockades upp av ett amerikanskt krigsskepp.

Vart skönt Titanic?

Strax före midnatt den 14 april kolliderade Titanic med ett isberg och skadade sitt skrov så olyckligt att hon på 2 timmar och 40 minuter sjönk till Atlantens botten varvid officiellt 1 514 (enligt olika rapporter mellan 1 490 och 1 635) personer omkom.

Var det Olympic som sjönk?

Fartyget gjorde en lysande karriär och bar fler soldater än något annat trupptransportfartyg under första världskriget. Olympic överlevde fyra ubåtsattacker, och den 12 maj 1918 rammade och sänkte Olympic en tysk ubåt. Liksom sitt betydligt mer kända systerfartyg Titanic var Olympic ett mycket luxuöst fartyg.

Varför körde Titanic in i isberget?

Isberget var inte orsaken hävdar ny dokumentär Isberget var kanske helt oskyldigt till Titanics undergång. En brand ombord kan ha varit den verkliga orsaken. Det hävdar en dokumentär som har premiär i dag. Natten mellan den 14 och 15 april 1912 gick Titanic till botten utanför Newfoundland.

Finns isberget som Titanic krockade med kvar?

Världens mest berömda isberg auktioneras ut. Eller åtminstone ett fotografi av det. För runt 150 000 kronor kan man titta på isberget som sänkte Titanic varje dag. Fotografiet togs av en besättningsman på fartyget Prinz Adalbert som passerade området dagen efter förlisningen.

Share this post