Rekommendationer

Ar det varmt i Cypern i november?

Är det varmt i Cypern i november?

Res till Bali, Jamaica eller Thailand om du vill ha det riktigt varmt i november. Om du föredrar temperaturer mellan 25 och 30 grader är Aruba och Egypten lagom varma resmål i november. Temperaturer på 20 – 25 grader hittar du på bland annat Cypern och Kanarieöarna.

Hur mycket regnar det i Cypern?

temp: 19,1 °C. Antal dagar med regn: 1,4. Under denna tid av året har Cyperns väder fortfarande mycket solsken och varma dagar.

Vart är det varmast på Cypern?

Cypern är en av Medelhavets solsäkraste öar med i snitt 340 soldagar om året. Hela sydkusten, från Protaras i öster till Pafos i väster, har ett varmt solsäkert klimat med varma somrar och milda vintrar.

Kan man åka till Cypern på höstlovet?

Höstlov på Cypern, Kreta, Rhodos eller i Turkiet När det gäller Medelhavet så är det i den östra delen sommaren stannar kvar längst. Där har du goda chanser att även i början av november kunna gå i flip-flops, bada i havet och äta under bar himmel. Till exempel om du väljer Cypern, Antalyakusten, Kreta eller Rhodos.

När är bäst att åka till Cypern?

Med över 300 soldagar om året är Cypern det perfekta resmålet för dig som älskar sol och värme. Här är det soligt och mestadels molnfritt samt mycket varmt under hela sommaren. Under juli och augusti stiger värmen till över 30 grader och vattentemperaturen ligger på ca 26-28 grader. Säsongen på Cypern är lång.

Vart ska man åka till på Cypern?

Populära Resmål. Det finns många turistorter och sevärda städer på Cypern, men dessa 10 är bland de mest kända, varav Ayia Napa, Nicosia, Paphos och Larnaca är mest populära.

Hur varmt är det på Cypern i december?

Temperaturtabell för Cypern, från Ayia Napa året runt

Månad Medel Dag Medel Kväll
september 30°C 19°C
oktober 27°C 16°C
november 22°C 12°C
december 18°C 9°C

Är Cypern Turkiet?

Formellt är Cypern en enad stat men i praktiken har ön varit tudelad sedan 1974, när Turkiet invaderade den norra tredjedelen. 1983 utropade turkcyprioterna formellt en egen stat som dock bara har erkänts av Turkiet.

Var går gränsen på Cypern?

Cypern ligger egentligen i Asien, men av historiska och kulturella skäl anses ön tillhöra Europa. FN räknar Cypern som ett västasiatiskt land. Turkiet ligger 75 kilometer norrut och andra grannländer inkluderar Syrien och Libanon i öst, Israel i sydöst, Egypten i syd och Grekland i nordväst.

Vad är Cypern känd för?

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och känd för sin långa kust och sitt klarblå vatten. Juni–novemger är vattentemperaturen cirka 25 grader. Naturen när den är som bäst med Cyperns högsta topp, Mount Olympus, 1 952 m ö h. Byn Platres är värd ett besök.

Höstlov på Cypern, Kreta, Rhodos eller i Turkiet Där har du goda chanser att även i början av november kunna gå i flip-flops, bada i havet och äta under bar himmel. Till exempel om du väljer Cypern, Antalyakusten, Kreta eller Rhodos.

Är Cypern europeiskt?

Hela ön tillhör EU, trots att den i praktiken är delad. De turkcyprioter som har eller har rätt till EU-resehandlingar är också EU-medborgare. EU-rätten tillämpas emellertid inte i de delar av ön där Republiken Cypern inte utövar någon faktisk kontroll.

Är det billigt på Cypern?

I Ayia Napa ligger priserna generellt något lägre jämfört med Sverige. Däremot är priserna på restauranger, barer och affärer betydligt lägre än i Sverige. Har du dessutom valt till Nordic Invasions VIP-band kommer du undan betydligt billigare. Valutan som används på Cypern/Ayia Napa är euro.

Share this post