Blogga

Far jag jobba om mitt barn ar magsjuk?

Får jag jobba om mitt barn är magsjuk?

Så länge ska barn och vuxna stanna hemma Se till att vara helt frisk innan du går tillbaka till arbete, skola eller andra aktiviteter. Stanna hemma i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. Personer i samma hushåll som är friska behöver inte stanna hemma i förebyggande syfte.

Kan man ge barn Alvedon vid magsjuka?

Få ner febern Feber är mycket vanligt vid magsjuka. Det är av två skäl extra viktigt att få ned febern. Dels har barnet ett större vätskebehov när det har feber och dels är det lättare att få i barnet vätska när temperaturen är lägre. Sänk temperaturen med Paracetamol (Alvedon/Panodil) eller Ibuprofen (Ipren).

Måste man vara hemma om någon i familjen är sjuk?

Syftet med att stanna hemma när du är känner dig sjuk med symtom på covid-19 är att inte smitta andra. Om du bor tillsammans med någon som har covid-19 behöver du inte stanna hemma, om du själv är frisk. Men var uppmärksam på om du blir sjuk och får symtom på covid-19. Då ska du stanna hemma.

Vad ska man ge barn som har magsjuka?

Du kan försöka att ge vätska med en tesked om barnet har svårt att dricka själv.

  • Undvik lightprodukter. Ge inte lightdrycker.
  • Försök med isglass. Du kan försöka att ge isglass om barnet inte vill dricka.
  • Fortsätt amma eller mata med flaska.
  • Droppa vätska i munnen.
  • Två teskedar vätska var femte minut.

Se till att vara helt frisk innan du går tillbaka till arbete, skola eller andra aktiviteter. Stanna hemma i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. Personer i samma hushåll som är friska behöver inte stanna hemma i förebyggande syfte.

Syftet med att stanna hemma när du känner dig sjuk med symtom på covid-19 är att inte smitta andra. Om du bor tillsammans med någon som har covid-19 behöver du inte stanna hemma, om du själv är frisk. Men var uppmärksam på om du blir sjuk och får symtom på covid-19. Då ska du stanna hemma.

Share this post