Trendig

Hur manga maskor till vantar?

Hur många maskor till vantar?

Garn: ca 70 gram ullgarn av kvalitet 50 gr =175 meter och en stickfasthet 26 m/10cm på stickor 3 (tex Rauma finullgarn 7/2). Lägg upp 60 maskor. Fördela maskorna på fyra stickor och börja sticka runt. Titta noga efter så att upplägningsvarvet inte vridit sig innan du börjar sticka.

Vad kan man sticka med två stickor?

Om du inte är så van stickare så är det här ett väldigt bra sätt att komma igång med att sticka. Du stickar fram och tillbaka i endast räta maskor och syr därefter ihop vantarna i sidan. Därefter kan de dekoreras med broderi, eller kanske en virkad kant.

Hur man stickar vantar?

Sticka vante – bildbeskrivning

  1. Lägg upp {36} maskor (m) på strumpsticka nr 3.5.
  2. Fördela maskorna på fyra stickor, så det finns {9} m på varje sticka.
  3. Ta tag i stickorna enligt bild.
  4. Börja sticka med den femte stickan över sticka 1 och fortsätt med 2, 3 och 4, runt, runt.
  5. Sticka resår (1 rm, 1 am) i {8} cm.

Hur stickar man dubbla vantar?

Sticka en resår med antingen 2 räta, 2 aviga eller 1rät, 1 avig. Sticka resåren till önskad längd och maska av lagom löst. Passa på att fästa alla trådar, redan nu eftersom vantarna blir dubbla kan man inte fästa alla trådar på slutet utan det är bäst att göra det allt eftersom.

Hur stickar man vantar med Rundstickor?

Längden på stickan mäts från spets till spets. Ju fler maskor, desto längre sticka. Den bör dock inte vara så lång att maskorna sträcks ut när de fogas ihop till en ring. Generellt kan man säga att stickan bör vara cirka 10-15 cm kortare än omkretsen på arbetet.

Vad ska jag sticka?

Då har vi idéer av vad du kan sticka med garnrester!…Det är både miljövänligt att sticka upp restgarn och kreativt.

  • Sy ihop stickade lappar – du kan göra en färgglad restgarnsfilt eller en halsduk.
  • Är du föna på att både sticka, virka och sy korsstygn?
  • Använd din egen fantasi och skapa något eget.

Hur gör man Torgvantar?

DIY – Sticka torgvantar (svinenkelt).

  1. Du behöver. Garn 100g i valfri färg. Stickor nr.
  2. Sticka torgvanten. Lägg upp 8 maskor på varje sticka (4). Sticka resår rät 2 och avig 2 tills resåren blir önskad längd.
  3. Sticka tummen. Ta och plocka upp sex maskor från ovansidan av den avvikande tråden.

Hur stickar man två sockor samtidigt?

Med hjälp av magic loop så behöver du inte strumpstickor, utan klarar dig med en rundsticka för att sticka en eller två strumpor på samtidigt. För att sticka med magic loop så behöver rundstickan vara tillräckligt lång.

Hur lång rundsticka till vantar?

Långa stickor, eller bara stickor, är vanligen 40 cm långa med en stoppare i ena ändan. Eftersom det bara går att flytta maskorna från ena ändan, används dessa stickor endast för att sticka av och an. Strumpstickor används för mindre plagg som stickas i rundstickning: sockor, vantar, mössor eller t.

När Rundstickan är för lång?

Men det är busenkelt, så länge rundstickan är tillräckligt lång. Räkna med minst 80 cm, även om du kan klara magic loop på en rundsticka som är 60 cm lång, om kabeln är tillräckligt flexibel.

Vad är lättast att sticka?

Kom igång på ett bra sätt. När man är helt ny i garnvärlden är det nog bäst att börja med 4 mm, 4,5 mm eller 5 mm stickor. Stickorna är lätta at hantera, maskorna är ganska stora vilket gör det lite lättare att se vad man gör, och sist men inte minst, det går snabbt och man känner att man kommer någon vart.

Share this post