Rekommendationer

Nar beskara stora trad?

När beskära stora träd?

Det sägs ofta att beskärning ska utföras under JAS-perioden. Det vill säga i Juli, Augusti, September. Anledningen till är att då är att trädets energiförråd stort och försvarssystemet helt aktivt. Det flesta arter går dock fint att beskära även senare under hösten och vårvintern ända fram till april.

När kan man kapa grenar på äppelträd?

När på året ska man beskära äppelträden? För yngre träd som ska beskäras under uppbyggnadsfasen är mars-maj en bra period, medan äldre äppelträd som ska underhållsbeskäras med fördel kan genomgå detta under den så kallade JAS-perioden, alltså under juli, augusti eller september.

När beskär man Trädpion?

Svar: Buskpioner, eller trädpioner som de också kallas, behöver man egentligen inte beskära. Men du kan gallra ut gamla torra grenar om det ser ut att behövas. Gör det nu på våren när pionen har börjat grönska men innan den blommar.

Hur beskär man prydnadsträd?

Metoden innebär att 1–5 grenar, beroende på totala antalet grenar, klipps bort varje år, och det bör göras på senhösten eller tidigt på våren. Vid denna föryngring klipps i första hand skadade eller sjuka grenar bort och sedan de äldsta grenarna för varje år.

Hur kapa grenar?

De grenar som ska bort bör sågas av nära stammen men var försiktig så att du inte skadar grenkragen som hjälper trädet att läka. Om du ska korta en gren så ska du kapa grenen just ovanför en kvist. Då bildas en naturlig fortsättning på grenen.

Hur beskär man pioner?

På sensommaren eller tidig vår klipper du bort de nervissnade stjälkarna och gör på så vis plats till de nya röda vackra skotten som tittar upp på våren. Täck gärna pionen med granris eller mull när vintern kommer. Det går bra att flytta och dela pioner, en bra tid är på sensommaren när plantan är relativt vilande.

Hur sköter man buskpion?

En buskpion avskyr stående väta. Plantera din buskpion i genomgrävd jord som förbättrats med barkmull och lite kogödsel från påse. Sätt gärna plantan lite snett, ca 45 graders lutning mot solen, så bildas det fler knoppar snabbare. Behåll fuktigheten i marken genom att täcka den med täckbark.

Share this post