Populära

Hur mycket far jag behalla?

Hur mycket får jag behålla?

Beloppet du får behålla kan variera beroende på hur du bor: Om du bor i hyreslägenhet är boendekostnaden din hyra samt kostnaden för värme. Bor du i villa eller bostadsrätt gör vi en individuell prövning. Då kan utgifter för räntor på bostadslån, uppvärmning och andra driftskostnader vara en del av boendekostnaden.

Vad gör jag om jag inte fått min skatteåterbäring?

Varför har jag inte fått mina skattepengar? Om du har deklarerat senast den 3 maj och har skatt att få tillbaka men ändå inte fått någon utbetalning i juni så kan din deklaration ha tagits ut för granskning eller för annan åtgärd och inte blivit klar. Du får då dina skattepengar i augusti eller december.

Hur får man ut sina skattepengar?

Om du redan har deklarerat, anmäl konto på Mina sidor eller i e-tjänsten Skattekonto. När ditt konto har registrerats kan du begära att pengarna ska betalas ut till dig. Det gör du genom att logga in i e-tjänsten Skattekonto. Klicka på Utbetalning i menyn och därefter Begär utbetalning.

Vad är summan för existensminimum?

Hur räknas existensminimum ut? Har du en boendekostnad på 6 000 kr i månaden och är en ensamstående vuxen är ditt existensminimum 10 923 kr. Bidrag som till exempel barnbidrag eller bostadsbidrag kan påverka existensminimum. Om du har bostadsbidrag minskar dina boendekostnader med samma belopp du får i bidrag.

Kan Kronofogden bara ta pengar från mitt konto?

Kronofogdemyndigheten kan ta tillgångar på ditt sparkonto om du inte följer din avbetalningsplan. I enlighet med utmätningsordningen letar Kronofogden i första hand efter tillgångar i form av pengar, varför pengarna på ditt sparkonto kan bli föremål för utmätning.

Vad är normalbeloppet?

Ett normalbelopp är ett belopp som ska täcka dina vanliga levnadskostnader under en löneutmätning. I normalbeloppet ingår bland annat kostnader för mat, hygien, kläder och en del annat.

Vad ingår i förbehållsbeloppet?

Förbehållsbelopp är det belopp du får behålla för din och din familjs försörjning vid en löneutmätning. I förbehållsbeloppet ingår din boendekostnad och ett normalbelopp som ska täcka dina vanliga levnadskostnader.

Share this post