Allmänning

Vad kravs det for att bli bistandshandlaggare?

Vad krävs det för att bli biståndshandläggare?

Det krävs en högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning. Biståndsbedömare har ofta en skiftande utbildningsbakgrund. Många är utbildade socionomer, andra har beteendevetenskaplig utbildning. Men det finns även samhällsvetare och sjuksköterskor som arbetar som biståndsbedömare.

Vad gör en Ekonomihandläggare?

I rollen som ekonomihandläggare ingår vanligtvis löpande redovisning, kundfakturering, anläggningsredovisning, tid- och projektredovisning samt avstämningar av olika slag för kunder och kundmyndigheter.

Vad innebär ekonomiadministration?

Som ekonomiadministratör ansvarar du för löpande ekonomiarbete såsom kund- och leverantörsreskontra, avstämningar och användarstöd i olika frågor. Du kommer även hantera ekonomisk planering, uppföljning och redovisning av externfinansierade projekt samt bistå projektledare med ekonomiska underlag.

Vad tjänar en Ekonomihandläggare?

Dela

Medellön Medianlön Medelålder
26.056 kr 26.000 kr 34,6 år

Att studera till Biståndsbedömare De som arbetar som biståndsbedömare har ofta en skiftande utbildningsbakgrund. Många är utbildade socionomer, andra har beteendevetenskaplig utbildning. Men det finns även ett flertal exempel på bland annat samhällsvetare och sjuksköterskor som arbetar som biståndsbedömare.

Vilken utbildning krävs för att bli socialsekreterare?

Utbildning. En vanlig väg till yrket Socialsekreterare är att utbilda sig till Socionom. Då studerar du på Socionomprogrammet, som motsvarar 3,5 års heltidsstudier på högskola / universitet. Men det finns även exempel på att personer med en annan högskoleutbildning, exempelvis med fil.

Varför bli handläggare?

Som handläggare arbetar du med att hantera ärenden, ofta inom statliga myndigheter och kommunal förvaltning, men du kan även arbeta inom privat sektor så som försäkringsbranschen eller i en ideell organisation. Handläggarens uppgift kan vara att fatta beslut i olika myndighetsärenden och att genomföra utredningsarbete.

Hur mycket tjänar en biståndshandläggare?

34 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många ärenden per biståndshandläggare?

Ärendeantalet för biståndshandläggarna varierar mellan 24 – 239 och medel ligger på 141 ärenden per handläggare.

Vad krävs för att komma in på socionomutbildningen?

Grundläggande behörighet krävs för alla högskoleutbildningar. För socionomprogrammet krävs också Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b /1a1 + 1a2 (områdesbehörighet 5/A5). Se också information om behörighet på Studera.nu.

Vad gör en Socialhandläggare?

Socialsekreteraren arbetar med att ge hjälp och stöd till personer och familjer som har problem av olika slag. I tjänsten ingår att göra bedömningar och utredningar om ekonomi, samtalsstöd eller andra åtgärder för att hitta en väg ut ur personens problem.

Vad tjänar en förste socialsekreterare?

Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Socialsekreterare inom socialsekreterare….Lönestatistik baserat på utbildningsnivå

Samtliga sektorer Statlig sektor Kommunal sektor
36 100 kr 34 200 kr 35 900 kr

Share this post