Ny

Vad ska ett vuxet barn betala hemma?

Vad ska ett vuxet barn betala hemma?

När ungdomar börjar tjäna egna pengar kan det vara skäligt att de börjar betala en del hemma. Samtidigt är det viktigt att lära sig att stå på egna ben och förstå hur stora de löpande kostnaderna är i ett hushåll. Enligt Konsumentverket ligger kostnaden på strax över 4 000 kronor för en 20-åring som bor hemma.

Vad ska man betala hemma 18 år?

Konsumentverket har, tagit fram ett förslag på självkostnader som kan användas som grund till diskussion om vad som är skäligt att betala hemma. Enligt den kalkylen ska ungdomar betala 5 060 kr per månad för mat, hygienartiklar, telefon, tv, internet och liknande.

Kan föräldrar kräva hyra?

När du har fyllt 18 år eller har gått ut gymnasiet, behöver dina föräldrar inte längre betala underhåll åt dig. Din mamma kan därefter begära att du ska betala hyra om du väljer att bo kvar hemma hos henne.

Hur mycket ska en 20 åring betala hemma?

Om du äter alla måltider hemma, eller om ”lunchmatlåda” ska ingå, blir månadskostnaden för mat istället 2 620 kronor. ** Mobiltelefon ingår inte det man betalar för hemma, den förväntas man betala för själv. Kalkylen utgår från Swedbanks egna beräkningar och uppgifter från Konsumentverket.

Vad kostar en 18 åring i månaden?

Med åldern ökar kostnaderna för mat, kläder, fritidsintressen och vecko- eller månadspeng. En tioåring kostar 79 000 kronor och en artonåring 95 000 kronor per år. (64 000 respektive 82 000 kronor med hänsyn taget till barn/studiebidrag). – Med barn ökar ansvaret, även för ekonomin.

Hur mycket kostar det att ha ett barn till 18 år?

De nödvändigaste kostnaderna för ett barn från födseln till 18-årsdagen ligger runt 1,5 miljoner kronor. Förutom löpande levnadskostnader, barnomsorg och utrustning ingår även inkomstbortfallet för föräldraledigheten och det faktum att en förälder ofta jobbar deltid fram tills barnet fyller 8 år.

Hur mycket ska en 17 åring betala hemma?

Enligt Konsumentverket uppgår en månadskostnad för boende och uppehälle till 4 240 kronor om ett barn bor hemma. Lavie rekommenderar därför den summan som en rimlig kostnad för barnet att betala. – Sen kan man självklart anpassa den här summan efter vad barnet har för inkomst.

Share this post