Blogga

Hur ar det att jobba som receptionist?

Hur är det att jobba som receptionist?

Som receptionist är din arbetsplats i företagets reception. Beroende på vad du arbetar på för företag hälsar du besökare välkomna, svarar på frågor och informerar, tar betalt och så vidare. Du ansvarar oftast även för att svara i telefon och koppla samtal.

Vad gör man som receptionist på hotell?

Hotellreceptionister arbetar med att checka in, sköta bokningar, svara på frågor eller på andra sätt ge service till gästerna på hotell. Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på hotell?

27 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man hotellreceptionist?

Utbildning till hotellreceptionist finns inom gymnasieskolans hotell och turismprogram. Alternativa vägar till utbildning är via arbetsmarknadsutbildning eller vuxenutbildning. Kontakta din kommun för frågor om vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen för frågor om arbetsmarknadsutbildning.

Vad tjänar en receptionist på trafikskola?

Dessutom har löneutvecklingen varit låg, trots att yrket blivit mer avancerat. Medellönen för receptionister och telefonister i regionerna varierar från drygt 20 000 till knappt 26 000 kronor i månaden. Snittlönen i landet är 23 868 kronor, vilket är flera tusenlappar lägre än i andra yrken.

Vad gör en Receptionsansvarig?

Dina arbetsuppgifter som Receptionschef: Koordinera alla avdelningar för att möta våra gästers önskemål. Bidra till merförsäljning. Ta del av och aktivt arbeta mot avdelningsmålen. Ta emot bokningar och hantera fakturor.

Hur är det att jobba som receptionist på hotell?

Vad tjänar man som receptionist på hotell?

En hotellreceptionist har en genomsnittslön på 26700 kronor i månaden.

Vilken utbildning krävs för att jobba på hotell?

Hotell- och turismprogrammet eller Handels- och administrationsprogrammet är ett bra gymnasieval för dig som vill bli hotellreceptionist. Utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.

Share this post