Frågor

Hur blir man kinesiologi?

Hur blir man kinesiologi?

Yrkesutbildningen till certifierad Kinesioterapeut är en 1-årig vidareutbildning efter det första året till Diplomerad Kinesiolog. Utbildningen innehåller 4 delkurser á 4 dagar, samt omfattande hemstudier och elevarbete på distans.

Hur fungerar kinesiologi?

Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Kinesiologen använder sig av en så kallad manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen.

Vad är holografisk kinesiologi?

Holografisk kinesiologi skiljer sig från vanlig kinesiologi då man säkerställer att kroppens alla system samverkar för att nå bättre resultat. Holografisk kinesiologi ger en djupare förståelse för vad det är som stör kroppen från att fungera optimalt.

Hur sätter man på Kinesiotejp?

Grundläggande tips för tejpning

  1. Tejpa inte på skadad hud.
  2. Se till att huden är ren och torr.
  3. Raka bort hår om det behövs.
  4. Börja och sluta med 3–5 cm ostretchad tejp.
  5. Tejpen sitter 3–5 dagar beroende på hur försiktig du är med den tejpade ytan.
  6. Fråga din sjukgymnast eller fysioterapeut om du är osäker.

Vad kan en kinesiolog hjälpa till med?

En kinesiolog lär sig att läsa av hur nervsystemet reagerar och kan se hur kroppen kommunicerar och hanterar allt den utsätts för, samt kan även hjälpa till att få kroppen att förstå hur den skall arbeta.

Hur länge kan man ha kinesiotejp?

Det är så kallad kinesiotejp som används. Det är dess elastiska egenskaper som möjliggör att leder och muskler kan fortsätta röra sig utan att störa blodcirkulationen. Tejpen kan sitta flera dagar utan att behöva bytas och används både vid klassiska idrottsskador eller vid olika smärttillstånd.

Vad är Kroppsbalansering?

Känsloblockeringar leder ofta till utmattning, men med ett nytt energiflöde kan kroppen även lösa dessa problem. Efter undersökning görs en s k ”balansering”. Det kan ske genom t ex akupressur, öronakupunktur eller behandling av reflexzoner för blod och lymfa.

Vad tjänar en kinesiolog?

Visa lön per ålderkategori

Ålder Genomsnitt Kinesiolog Genomsnitt alla yrken
18-24 – kr 24 700 kr
25-34 – kr 30 700 kr
35-44 – kr 35 500 kr
45-54 – kr 37 500 kr

Hur funkar kinesiologi?

Vad kan en kinesiolog göra?

Vad är en kinesiolog?

Ordet ”kinesiologi” kommer från grekiskan och betyder ”rörelselära”. I grunden är l´kinesiologi läran om människokroppen och dess fysiska rörelser.

Vad innebär kinesiologi?

Share this post