Ny

Var klagar man pa Arbetsformedlingen?

Var klagar man på Arbetsförmedlingen?

Svar på vanliga synpunkter och frågor Enklaste sättet att få svar snabbt är att ställa din fråga i vår chattbot. Har du frågor om ditt personliga ärende kan du ringa eller chatta med en arbetsförmedlare.

Hur kan jag byta min handläggare på Arbetsförmedlingen?

Det finns inget stöd i lag om byte av handläggare, men det finns ändå möjlighet till att kunna byta. Om du är missnöjd med bemötandet, bör första steget vara att kontakta ansvarig i chefsposition eller dylikt och framföra dina klagomål och berätta varför det finns skäl att byta handläggare.

Hur anmäler man Arbetsförmedlingen?

Här kan du anmäla misstanke om lagbrott eller allvarliga missförhållanden inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Hur anmäler man sig som arbetslös?

Skriv in dig. Du kan skriva in dig på Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag på vår webbplats med e-legitimation. Kontakta din a-kassa och ansök om ersättning. Har du frågor om a-kassan och ditt medlemskap kontaktar du a-kassan direkt.

När ska jag anmäla mig arbetslös?

Skriv in dig på Arbetsförmedlingen senast din första arbetslösa dag. De skyddsnät som finns i samband med uppsägning förutsätter att du visar att du står till arbetsmarknadens förfogande. Om du inte skriver in dig i tid riskerar du bland annat att förlora a-kasseersättning och inkomstförsäkring.

Kan man stämma Arbetsförmedlingen?

Vem som helst kan göra en anmälan. Man behöver inte ha uppnått en viss ålder, vara svensk medborgare eller bo i Sverige för att få klaga. Det är inte heller nödvändigt att man personligen är berörd av det man anmäler.

Vad innebär varning från arbetsförmedlingen?

Varning eller avstängning från a-kassan. Om du till exempel inte aktivt söker jobb eller om du låter bli att rapportera dina aktiviteter, kan du få en varning. Om det händer flera gånger kan du bli avstängd från din ersättning i en eller flera dagar.

När ska man anmäla sig som arbetslös?

Kan man byta arbetsförmedling?

Du har rätt att byta arbetsförmedlingskontor enligt AMS föreskrifter. Du ska inte heller behöva uppge något skäl för detta. MEN, säg framför allt INTE att du tänker byta AF-kontor till ditt nuvarande AF. Utan gör det bara.

Share this post