Rekommendationer

Vad tjanar en tandhygienist 2020?

Vad tjänar en tandhygienist 2020?

Vilken lön har tandhygienister? Ingångslön (median) för nyexaminerade: 26 725 kr per månad. Medianlön vid 35 års ålder (ca 10 år efter examen): 34 500 kr per månad. Medianlön vid 45 års ålder (ca 20 år efter examen): 37 400 kr per månad.

Hur mycket tjänar tandhygienist i Norge?

Den avtalsenliga ingångslönen är 27 775 norska kronor (cirka 28 300 svenska), men den stiger snabbt. Har man jobbat i tio år är lägstalönen drygt 33 000 norska kronor (drygt 33 600 svenska). Individuella tillägg är vanliga. En stor skillnad är att en norsk arbetsvecka är 37,5 timmar.

Varför vill du bli tandsköterska?

Om du vill arbeta som tandsköterska står du inför en spännande och stimulerande karriär där du får hjälpa människor till en god tandhälsa. Det är dessutom ett yrke där det behövs mer arbetskraft. Så med rätt utbildning har du bra chanser att snabbt få ett roligt jobb som du kommer att trivas med.

Kan man bli tandläkare efter tandhygienist?

Ja, du kan utbilda dig till tandhygienist och senare utbilda till tandläkare men det finns ingen vidareutbildning från tandhygienist. Vill du senare bli tandläkare måste du alltså läsa upp betygen så att du kommer in på Tandläkarprogrammet.

Vilka ämnen läser man på tandhygienist?

År 1

  • Oral hälsa, introduktion 7,5 hp.
  • Anatomi och fysiologi, grundkurs 7,5 hp.
  • Medicinsk mikrobiologi, vårdhygien och immunologi – inriktning oral hälsa 7,5 hp.
  • Patofysiologi och farmakologi – inriktning oral hälsa 7,5 hp.
  • Människan i ett livscykelperspektiv 10,5 hp.
  • Vetenskaplig grundkurs 7,5 hp.

Hur många poäng behöver man för tandhygienist?

För att bli tandhygienist måste du gå en tandhygienistutbildning efter gymnasiet som vanligtvis omfattar 180 högskolepoäng, alltså tre års studier. Det finns möjligt att ta ut din tandhygienistexamen efter två år med legitimation som utfärdas av Socialstyrelsen.

Vad tjänar en målare i Norge?

Du har i genomsnitt ca 30 % högre lön i Norge. Den genomsnittliga lönen för alla yrken i Norge ligger på 42300 kr som går att jämföra med den svenska genomsnittslönen på 31400 kr….

Snittlöner Sverige – Norge
Yrkesgrupp Månadslön SV (2012) Månadslön NO (2012)
Meteorologer 34100
Målare 25700 30600
Programmerare 40000 51700

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Vad är ett tandvårdsbidrag?

Det innebär att du får ett tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor per år beroende på hur gammal du är. Ett särskilt tandvårdsbidrag, STB, som kan du få till förebyggande tandvård om du har en sjukdom som påverkar tänderna. Särskilt tandvårdsbidrag är på 600 kronor per halvår.

Vad är avgiften för tandvård?

Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer: Du har en sjukdom och behöver tandvård som en del av behandlingen.

Vad gäller högkostnadsskydd för tandbörjar?

Högkostnadsskydd för tandvårdbörjar gälla när de så kallade referenspriserna för tandvårdöverstiger 3 000 kronor inom ett år. Du får då avdrag för åtgärder som kostar mer än 3 000 kronor. Tandvård till ett fast pris. Tandvård till ett fast pris. Abonnemangstandvård är ett avtal som fungerar som en försäkring.

Share this post