Ny

Hur paverkar samhallet en persons identitet eller sjalv?

Hur påverkar samhället en persons identitet eller själv?

Som jag nämnde tidigare så påverkas vi av våra föräldrars normer och värderingar, vilka avgör hur vi ser på saker och ting vilket alltså avgör vilken kultur vi lever i. Men även andra saker som det samhälle vi lever i, samhällsekonomin och den tekniska utvecklingen påverkar vilken identitet vi får.

Vad påverkar människans identitet?

Din identitet formas av familj, släkt, vänner, skola och fritidsaktiviteter, men också av t. ex. tv-program, film, serier, sociala medier, böcker, spel, tidningar, radio och den musik du lyssnar på. Viktiga faktorer som påverkar och bidrar till att forma din identitet.

Hur tänker du att religion formar en människas identitet?

För många är religionen en viktig del av identiteten. Genom den känner de sig som en del av en större gemenskap. I en tid då man söker svar på vem man är och hur man ska leva kan det vara skönt att hitta svar i de regler som religionerna ställt upp.

Hur påverkas identiteten i livet?

Identiteten är en kombination mellan egenskaper från födseln och erfarenheter som livet ger. Från början påverkas den främst av den närmaste omgivningen som familj och vänner. Den påverkas också vilket kön man fötts till eftersom ordet ”man” och ”kvinna” redan associeras med massvis med egenskaper.

Vad är utveckling av identitet?

Utveckling av identitet Jag tror att identitetsutveckling handlar mycket om socialisation. Om man ska tala om identiteten ur ett sociologiskt perspektiv måste man sätta in individen i socialgrupp, och för att sociala grupper ska kunna uppstå runt individen i fråga måste individen socialiseras.

Vad är begreppet identitet?

Begreppet identitet. Vad själva begreppet ”identitet” står för är svårt att definiera. Sociologen Erik H Erikson menar att vi har en identitet då vi vet vilka vi är, vet hur andra ser på oss och att det stämmer överens med hur vi ser på oss själva, att vi är hela personer och att vi accepterar oss själva.

Vad är identitets funktion?

Identitetens funktion En funktion som jag tycker att identiteten har är att göra så att vi fungerar i en grupp, vare sig det handlar om en kompisgrupp på tre individer eller ett helt samhälle. Vår identitet avgör till väldigt stor del vilka vi är som personer och det gör att den är avgörande i interaktionen med andra människor.

Share this post