Rekommendationer

Kan alla bleka tanderna?

Kan alla bleka tänderna?

Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själv. Det viktiga är att en tandläkare först undersöker och bestämmer vilken typ av material som ska användas och hur länge behandlingen ska ske.

Kan man göra tandblekning om man har hål?

Innan du bleker dina tänder ska du undersökas av en tandläkare eller tandhygienist. Tandläkaren eller tandhygienisten bedömer om dina missfärgningar går att bleka och vilken metod som ska användas. Om du har hål måste de lagas och om du har tandsten måste den tas bort före behandlingen.

Är GlamWhite bra?

GlamWhite Omdöme Vad ger vi detta företag för omdöme, hur bra är dom? Priset på GlamWhite produkterna är för mycket tycker vi och man kan får bättre priser för likadana produkter i Sverige. Du kan få bra blekning resultat från GlamWhite om du har mycket gula tänder.

Vad händer om man sväljer tandblekning?

Vid nattblekning använder man ibland en mildare karbamidperoxid i stället. Den bryts ner och bleker tänderna långsammare. – Det är inte farligt att svälja väte- eller karbamidperoxid, men det kan kännas obehagligt, säger Fredrik Wennerlund.

Är tandblekning farligt för tänderna?

Du känner säkert till att UV-ljus innehåller skadliga våglängder som är cancerframkallande, därför krävs extra försiktighetsåtgärder vid tandblekning med UV. Laser avger normalt mycket värme, vilket vid tandblekning kan orsaka kraftiga ilningar och i svåra fall orsaka permanent skada på tandnerven.

Vem ska inte bleka tänderna?

Har du besvär med frätskador i form av ilande tandhalsar, oskyddade rotytor, borstskador eller tunn emalj bör du inte bleka dina tänder. Med sådana besvär ökar risken för biverkningar i form av ilningar. Blek inte tänderna om du röker eller snusar. Färgämnen i tobaken kan göra att resultatet av behandlingen blir sämre.

Share this post