Populära

Hur blandas Turex?

Hur blandas Turex?

Vid behov kan Turex 50 WP blandas med andra insekts- eller svampmedel. Undvik blandning med basiska preparat eller produkter som innehåller tungmetaller (t ex koppar). Om man är tveksam om de blandade preparatens fysikaliska egenskaper bör man göra ett prov med en mindre mängd.

Hur blir jag av med Sorgmyggor?

För att bli av med sorgmyggor kan du använda fällor:

  1. Använd klisterremsor som fångar sorgmyggor.
  2. Använd bekämpnings- eller växtskyddsmedel.
  3. Gör en egen fälla för sorgmyggor, gärna gul då sorgmyggor dras till den färgen och med dubbelhäftande tejp.

Hur bli av med Kållarver?

Kållarver. Larver från olika slags fjärilar lever gärna på kål. Bästa skyddet är att täcka odlingen med kålnät. Skulle du ändå få ett angrepp kan du spreja kålen med ett larvskydd/Turex, som består av en bakterie som dödar larverna men är ofarligt i övrigt.

Hur bli av med Kålfjäril?

När sedan larverna kryper runt kan man bekämpa dem med en bakterie som gör att de dör. Man löser upp ett bakteriepulvret i vatten tillsammans med en droppe diskmedel och sprutar på kålväxterna, gärna i omgångar, nästa gång de knaprar på dem så får de i sig bakterierna och dör.

Hur bekämpar man Kålmask?

Det finns ett medel att använda för att ta kål på larverna. Det går att beställa på nätet till exempel under namnet Turex eller Larvskydd. Medlet är ett biologiskt preparat, godkänt för ekologisk odling, som blandas ut i vatten och sprejas på bladen. Larverna dör kort efteråt.

Kan man äta angripen kål?

De drabbade plantorna Blad, huvuden och andra ätbara delar på kålplantor går bra att äta även fast något skadedjur varit där och snaskat. Är hålen väldigt stora kan man ju skära bort just den delen och äta resten.

Hur används Turex?

Spruta så snart larverna syns. Spruta i torrt väder, då regn och bevattning sköljer av medlet. Upprepa sprutningen minst 1 gång 5-7 dagar senare. Fyll en spruta till hälften med vatten.

Share this post