Allmänning

Vad ar miljobedomning?

Vad är miljöbedömning?

En miljöbedömning innebär att miljöeffekter ska identifieras, beskrivas och bedömas vid planering av och beslut om planer och program eller verksamheter och åtgärder. Syftet med en miljöbedömning är att integrera miljöaspekter i planering och beslutsfattande så att en hållbar utveckling främjas.

Vilka är de obligatoriska punkterna i en MKB?

Obligatoriska punkter i en MKB en beskrivning av verksamheten, lokalisering, utformning och omfattning. en beskrivning av de åtgärder som planeras för att undvika skadliga verkningar ska undvikas. en beskrivning av hur det ska undvikas att verksamheten eller åtgärden överträder miljökvalitetsnorm enligt miljöbalken.

Vad är en icke teknisk sammanfattning?

Icke-teknisk sammanfattning Vid utbyggnad av samhället krävs att föreorenad mark hanteras. Hanteras inte förorenad mark och på rätt sätt kan det ge negativa konsekvenser för mark- och vattenkvaliteten och därmed för växt- och djurlivet samt människors hälsa.

Vem godkänner miljökonsekvensbeskrivning?

En liten miljökonsekvensbeskrivning görs om länsstyrelsen, efter en undersökning, beslutar att en betydande miljöpåverkan inte kan antas (6 kap. 47 § miljöbalken).

Vad ska en miljökonsekvensbeskrivning alltid innehålla?

Miljökonsekvensbeskrivningen ska innehålla en identifiering, beskrivning och bedömning av rimliga alternativ med hänsyn till planens syfte och geografiska räckvidd. Varför olika alternativ har valts eller valts bort under processen ska motiveras i miljökonsekvensbeskrivningen.

När måste man göra en miljökonsekvensbeskrivning?

När en väg- eller järnvägsplan tas fram ska projektets påverkan på människors hälsa och på miljön beskrivas. Om länsstyrelsen bedömer att projektet kan antas medföra en betydande miljöpåverkan ska en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som uppfyller kraven i miljöbalken, tas fram.

Share this post