Trendig

Vad kan man fa halsbranna av?

Vad kan man få halsbränna av?

Orsak till halsbränna En orsak är att magen tryckts uppåt på grund av kraftig övervikt. Det är också vanligt med halsbränna när du är gravid, då barnet kan ge ett ökat tryck mot magsäcken. Funktionen i magsäcken kan också påverkas av magsår, alkohol, rökning eller stress, så att syra stöts upp i matstrupen.

Vad kan du göra när du har förstoppning?

När du har förstoppning har du svårt att bajsa och det kan också göra ont. Ofta räcker det att dricka mer vätska och att äta mer fiberrik mat. Det finns även receptfria läkemedel som du kan använda. De allra flesta blir förstoppade då och då oavsett ålder, men barn och äldre personer har lättare att få förstoppning.

Kan bananer hjälpa mot förstoppning?

Innehåller även pektin som är bindande och kan göra tarmens innehåll mera trögflytande. Samtidigt kan vissa uppleva motsatt effekt, alltså att bananer hjälper mot förstoppning.

Vad är orsaken till halsbränna?

Orsaken till halsbränna kan vara ett ökat tryck i magsäcken på grund av graviditet eller övervikt. Det kan även bero på ärftlighet, läkemedelsbiverkningar (framförallt av antiinflammatoriska läkemedel) eller ibland en annan sjukdom. Halsbränna är nästan alltid ofarligt och kan enkelt lindras om det inte går över av sig självt.

Vad ska man äta och dricka när man är förkyld?

Vatten är det primärt viktigaste valet när det gäller vätsketillförsel, men juice, te och soppa är också bra vid förkylning. Vatten i andra former kan också hjälpa. Varma drycker kan lindra halsont och till och med hjälpa till att förhindra kongestion.

Hur man håller sig frisk från förkylning?

3 tips för att hålla sig fri från förkylning

  1. Tvätta händerna. För att på ett effektivt sätt hålla dig fri från förkylningar bör du se till att tvätta händerna ofta.
  2. Sov klokt. Tillräckligt mycket sömn är väldigt viktigt om du vill hålla dig frisk.
  3. Se till att röra på dig.

Share this post