Ny

Vad ar Internationella rymdstationen eller ISS?

Vad är Internationella rymdstationen eller ISS?

Internationella rymdstationen, eller ISS (av engelska: International Space Station, ryska: Междунаро́дная косми́ческая ста́нция, МКС; Mezjdunarodnaja kosmitjeskaja stantsija, MKS) är en rymdstation ägd av USA, Ryssland, Kanada, Japan och ett antal europeiska länder.

Var Internationella rymdstationen i juni 2017?

Internationella rymdstationen i juni 2017. Internationella rymdstationen, eller ISS (av engelska: International Space Station, ryska: Междунаро́дная косми́ческая ста́нция, МКС; Mezjdunarodnaja kosmitjeskaja stantsija, MKS) är en rymdstation ägd av USA, Ryssland, Kanada, Japan och ett antal europeiska länder.

Vad är en rymdstation?

En rymdstation är en farkost placerad i omloppsbana, konstruerad för att människor ska kunna leva där en längre tid. Rymdstationer kan i regel inte lyfta eller landa själva, utan måste skjutas upp av hjälpfarkoster.

Vad beror gravitationen på på jorden?

Exempel på fenomen som beror på gravitation: 1 Gravitationen är det som håller oss kvar på jorden. 2 Ett föremål som man tappar greppet om faller till golvet. 3 Jordens gravitation håller månen kvar i dess bana runt jorden. 4 Månens gravitation orsakar de stora tidvattenvågorna på jorden.

Hur länge har meteoriterna funnits på jorden?

Meteoriterna är rester från solsystemets barndom, och deras sammansättning kan ge viktig information om solsystemets bildande och den tidiga jorden. På så sätt har jordens ålder, 4,55 miljarder år, bestämts på indirekt väg genom datering av meteoriter som slagit ned på jorden.

Share this post