Populära

Vad ar bra med Himalayasalt?

Vad är bra med Himalayasalt?

Grovt Himalayasalt är utmärkt att krossa i saltkvarn eller mortel som låter dig njuta av utseendet hos de vackra, oregelbundna kristallerna. Men även finkornigt Himalayasalt används med fördel både i och till mat och desserter av alla de slag. Det rosa saltet bryts i provinsen Punjab i norra Pakistan.

Det sägs innehålla mängder av nyttiga ämnen, vara bra för mag- och tarmsystemet samt skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar, acne, cancer, tandsten, karies, elallergi, astma, bronkit och reumatism.

Vad är det rosa i Himalayasalt?

Saltets vackert rosa färg beror på den naturliga förekomsten av mineraler och spårämnen, exempelvis järn, magnesium, kalium och kalcium. Det ger även vårt rosa Himalayasalt en mild och aromatisk saltsmak.

Varför är himalayasalt bättre än vanligt salt?

Himalayasalt innehåller bland annat mycket kalium, som är känt för att dämpa effekten av för mycket natrium (alltså salt). När det talas om att vi får i oss för mycket salt handlar det i huvudsak om natriumklorid.

Vad består himalayasalt av?

Vad innehåller himalaysalt? Salt består till 98% av natriumklorid och 2 % av andra mineraler och ämnen, vilket även gäller himalayasalt. De övriga 2 % i himalayasaltet innehåller bland annat mineraler som som kalcium, fosfor samt spårämnen som selen och zink.

Varför är salt rosa?

Det rosa saltet från Pakistan är en annan femma. Det marknadsförs som ”Himalayasalt” och hävdas ibland vara speciellt nyttigt. Färgen beror på järnhalten i de berg där de bryts – ett hårt jobb som fortfarande sker enligt koloniala metoder, för hand och med krut.

Vilket salt är bäst för hälsan?

Det salt som vi rekommenderar är oraffinerat keltiskt havssalt. Anledning till den rekommendationen är att keltiskt havssalt har en god sammansättning av olika grundämnen så som magnesium och lämpar sig betydligt bättre till personer med högt blodtryck som annars ombeds undvika salt.

Share this post