Ny

Vad betyder Falgdimensioner?

Vad betyder Fälgdimensioner?

Fälgens mått och dimensioner En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. En fälg har även bultcirkel, navhål och ett ET mått (även kallat inpressningsmått).

Hur ser man Fälgens bredd?

Om du själv vill mäta fälgbredden: Om du själv vill mäta bredden på dina fälgar så ska du mäta från ytter till innerkant på fälgen. Här ska du mäta i centimeter och måttet divideras sedan med 2,54 för att få det i tum.

Vad menas med et mått?

ET-mått kan även benämnas som inpressningsdjup eller offset. Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt.

Vad är et hjul?

ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt. Ska man införskaffa nya fälgar så är det viktigt att man känner till sin korrekta inpressning.

Hur räknar man ut Navhål?

Så mäter du bultmönster / Bultcirkel

  1. Första steget är att ta ut däcket från bilen och kolla baksidan, då bör det se ut så här.
  2. Eftersom man inte kommer in med ett skjutmått in i fälgen för att mäta navhålet så använder man ett specialverktyg (se bild )
  3. Sedan mäter du med ett skjutmått.

Vilken är fälgens dimension?

Dimensionen på en fälg. Fälgens dimension utskrivs, 8,5×18. 8,5 och talar om bredd på fälg i tum och 18 är diametern av fälgen. Fälgens dimension bestäms även av bultcirkel, navhål och inpressningsdjup. Dessa olika komponenter kan skapa flera olika kombinationer.

Vad är ET-mått för fälg?

Fälgens inpressningsdjup kallas ET-mått eller offset. Detta är ett mått på hur långt in eller ut fälgen sitter i förhållande till fälgens mittpunkt, alltså avståndet mellan fälgens anläggningsyta mot navet till fälgens mittpunkt. En fälg som har ett inpressningsdjup/ET-mått på 45 sitter då 45 mm utanför fälgens mittpunkt.

Vad är ET-mått för fälgar?

ET-mått= Fälgens inpressningsdjup, dvs hur mycket fälgen kommer att bredda inåt/ utåt. Lägre ET-mått gör att fälgarna breddar mer utåt. (Läs mer om ET-mått här.) Bultcirkel= Diametern på en tänkt cirkel genom bulthålen, måste stämma överens med bilens bultcirkel.

Share this post