Rekommendationer

Vilken diskbank ska man valja?

Vilken diskbänk ska man välja?

Diskbänken behöver uppfylla höga krav för att fungera väl. Den ska vara lätt att göra ren, tåla tungt slitage och inte minst hålla tätt i alla lägen. Den ska också vara vacker och passa in i det kök den finns i.

Vad innebär Underlimmad diskho?

En underlimmad diskho är en praktisk lösning där det varken finns en fog eller en kant til smuts. Man fräser diskhon upp under bänkskivan så det är ca. 5 – 7 mm kvar. Det är mer än tillräckligt till att hålla diskhon.

Vad är den andra hon i en tredelad diskho till för?

Är du osäker? Ta två hoar, om bredden på skåpet under tillåter det. Den extra diskhon är väldigt praktisk när man vill låta ursköljda mjölkpaket rinna av, skölja av grönsaker eller spola av matrester innan man handdiskar fintallrikarna.

Vilken diskho är bäst?

Olika material att välja mellan. Här handlar mycket om tycke och smak. Rostfritt stål är dock en klassiker som alltid presterar bra i test.

Får man ha diskho bredvid spis?

Arbetsytan. I ett kök behövs inte bara gott om arbetsyta, den bör vara optimerad för att få ett fungerande arbetsflöde. En viktig detalj är att vitvaror, spis och diskho inte ska placeras för nära varandra. Rekommenderat avstånd mellan spis och diskbänk bör vara minst 80 cm, men gärna 140 cm om utrymme finns.

Vilken storlek på diskho?

Det finns inget standardsvar på frågan om, hur stor din diskho bör vara. Det beror på flera saker. Om du har ett litet kök och bara en liten bänkyta, är det en god idé att välja en liten diskho. Bänkskivan har nämligen lika stor funktionell betydelse i köket, som diskhon har.

Vad är Planlimmad diskho?

När du överlimmar en diskho ligger kanten ovanför diskbänken, vilket ger en kant som kan samla fukt och smuts. Med en planlimmad diskho får du minsta möjliga skarv, vilket gör att det är lätt att hålla rent och torrt. Dessutom blir plåtkanten runt diskhon inte utsatt för slitage med resultatet att den håller längre.

Vad menas med infälld diskho?

Med en Infälld diskho ligger du diskhon ovanpå en bänkskiva så diskho och bänkskiva inte är plan. Infällning är en prisbillig lösning eftersom den är enkel att montera. Nackdelen är den kant (flänsen) som ligger ovan på bänkskiva.

Vad ska man tänka på när man köper diskho?

För en person räcker det kanske med en liten disksho, medan en annan vill ha en ho i maxistorlek, där man utan problem får plats med en långpanna, beskriver Peltonen. Rengörning av stora ugnsplåtar är lätt med kvartskomposithon CEG-50B. Den moderna diskhon LAGOM-34-18 förenar snygg design med maximal funktionalitet.

Hur välja diskho?

Varför 80 cm mellan spis och diskho?

En arbetsyta på minst 80 cm, gärna upp till 120 cm, bör det vara mellan diskho och spis. Ett av de viktigaste måtten för att köket inte ska kännas trångt och opraktiskt när man lagar mat! Standardhöjden på en arbetsbänk är normalt 90 cm över golvet. Det ger en bekväm arbetsställning för en normallång person.

Hur långt mellan diskho och spis?

1Placering av spis och diskho Det bör finnas åtminstone 50 cm avställningsyta på båda sidor om spisen, all bänkyta du kan avvara här underlättar när du ska laga mat. Avståndet mellan spis och vask bör vara minst 80 cm plan arbetsyta.

Hur montera diskho i bänkskiva?

Det finns några olika sätt som du kan välja att montera din diskho på. Nedfällning innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan med ytterkanten vilande på skivan. Om du väljer underlimning limmas diskhon fast i bänkskivan underifrån. Planlimning betyder att diskhon läggs ner i ett urfräst spår i bänkskivan.

Share this post