Allmänning

Vad kan man bli om man gar fordon?

Vad kan man bli om man går fordon?

Du lär dig om fordons funktion och konstruktion, reparation och service av fordon samt om transporter. Du lär dig även att använda de datasystem som krävs i yrken inom transport och fordonsbranschen. Du lär dig att reparera olika bilskador och att lackera fordon.

Hur hög Merit krävs för fordon?

Om vi tar ett exempel: en elev har bara 8 betyg från grundskolan och alla de 8 betygen är E och hen har de i de ”rätta ämnena” (se ovan). Då har hen 80 betygspoäng och det KAN RÄCKA för att komma in på Fordon och transportprogrammet.

Vilka ämnen läser man i fordon och transport?

Du lär dig om fordons funktion, konstruktion, olika system och komponenter samt om hur du felsöker, diagnostiserar, reparerar och utför service på olika fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem.

Hur mycket merit behöver man för att komma in på handel?

År 2019 hade NTI Ekonomi en medelpoäng på 240 och antagningsgränsen låg på 225 poäng. För NTI Handel var medelpoängen 223.8 och inriktningen hade en antagningsgräns på 207.5 poäng. Kom ihåg att meritvärdet kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

Hur mycket merit behöver man för att komma in på ekonomi 2021?

Snittbetygen för hela Sverige när det kommer till Ekonomiprogrammet ligger ungefär mellan 241-245 poäng.

Vad lär man sig i fordon?

Vad kan man jobba som om man går fordon och transport?

Här kan du läsa mer om specifika yrken inom fordon och transport:

  • Bilskadereparatör. Brevbärare. Bussförare. Fartygsbefäl. Flygledare. Flygmekaniker.
  • Fordonslackerare. Lagerarbetare. Lastbilsförare. Lastbilsmekaniker. Lokförare. Maskinmekaniker.
  • Personbilsmekaniker. Pilot. Reservdelsspecialist. Trafikledare tåg. Tågvärd.

Vad gör man inom fordon och transport?

Fordons- och transportprogrammet har fyra inriktningar. Inriktningen karosseri och lackering ska ge kunskaper i lackering av fordon samt diagnostik och reparation av karosserier. Inriktningen kan leda till arbete som bilskadereparatör eller billackerare.

Vad gör man på fordon och transportprogrammet?

På inriktningen lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet får du lära dig diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Det är alltså en bra inriktning för dig som vill mekaniker för större fordon, som lastbilar eller andra maskiner.

Share this post