Populära

Kan man vaxa sig sjalv?

Kan man vaxa sig själv?

Att vaxa sig hemma eller på salong behöver inte skilja allt för mycket. Det är mycket viktigt att man drar snabbt, nära huden, i rätt riktning och tar mycket små partier åt gången. Då behöver det inte vara så svårt eller smärtsamt. Vi skulle däremot inte rekommendera att man vaxar sig för första gången hemma.

Hur går det till när man vaxar bikinilinjen?

Efter att du värmt upp vaxet i dina händer applicerar du det på området och drar bort det med den enkelt greppbara fliken och tar bort håret tillsammans med remsan. Dessa kan klippas för att passa din kropps former så att du kan få den perfekta vaxningen för din bikinilinje.

Hur gör man Sockervax hemma?

Recept på hemmagjort vax: Koka upp 1 dl vatten, 3 dl strösocker och juicen av 1 citron i en kastrull. Låt det sjuda i 30 minuter. Häll upp det i en burk, och låt det svalna i åtminstone 1 timme . Det är helt okej att ha hår över hela kroppen om man så vill.

Kan man göra brasiliansk vaxning själv?

Varför du inte ska göra en brasiliansk vaxning själv Huden är extra tunn och känslig vid intimområdet. När man vaxar brasilansk vaxning behöver man ta små bitar i taget och fixera huden extra mycket vilket kan vara svårt när man skall göra det själv. Det är också svårt att se och komma åt ordentligt.

Vad är Varmvax?

De är ett bra alternativ för hemma-vaxning, då de enkelt värms upp. Genom att gnugga dem mellan dina händer, värms vaxet upp till rätt temperatur genom värmen av din kropp, vilket gör att det kan gripa tag i håret när vaxet dras bort.

Hur vaxar man med Varmvax?

Rätt arbetstemperatur är runt 50–55 °C. Du uppnår denna temperatur genom att först värma vaxpärlorna till maxtemperaturen på din värmare och sedan vrida ner temperaturen igen så att den ligger ungefär i mitten mellan max och medium. Låt vaxet stå i denna temperatur i 5–10 minuter innan du applicerar det.

Vilket vax är bäst för bikinilinjen?

Veet hårborttagningsvax för bikini & underarmar är perfekt att använda om du snabbt vill kunna städa upp. Vaxet och remsor i lagom storlek kommer med i paketet så allt du behöver göra är att värma dem i handen, lägga dem på området du vill behandla och dra av med ett enkelt grepp, så följer håret med.

Hur gör man brasiliansk vaxning hemma?

Gör så här:

  1. Desinficera händerna.
  2. Rengör det område som ska vaxas med tvål och varmt vatten.
  3. Klipp håret till ca 6 mm längd.
  4. Stryk på den medföljande Pre-Epilation oljan för att lugna och preparera huden för vaxningen.
  5. Skruva av locket på burken och värm vaxet i mikrovågsugnen med full effekt.

Hur mycket hår måste man ha för att vaxa?

Håret bör ha en längd på ca 4 mm för bästa resultat. Det motsvarar ungefär 3 veckors utväxt efter vaxning av bikini och 4 veckors utväxt vid vaxning av ben och andra områden. Du kan med fördel exfoliera huden dagen innan din vaxning. Håret växer i tre olika faser.

Share this post