Trendig

Hur anvander man concealer under ogonen?

Hur använder man concealer under ögonen?

Lägg inte concealer direkt under ögat. Concealern kan läggas på en större yta än så! Tänk dig en osynlig triangel mellan näsvingen, inre ögonvrån och yttre kanten av ögat. Hela den ytan kan du täcka med en concealer som matchar din foundation och hy, eller möjligen en halv till en hel nyans ljusare.

Vilken färg på concealer under ögonen?

Gärna en nyans ljusare, då ser du piggare ut. Om du istället är lila under ögonen bör du använda en concealer som går mot gult, gult dämpar lila bäst. Man skulle också kunna använda en orange-rosa färg. När du vill täcka extra mycket så kan du använda en concealer palett och blanda rosa färgen med den beigea.

Hur blir man av med ringar under ögonen?

Hur får man bort påsar under ögonen

  1. Kyl ner ögonen. En kall komprimering kan minska påsar under ögonen.
  2. Se till att du får tillräckligt med sömn.
  3. Sätt ner saltkaret!
  4. Hantera dina allergier.
  5. Använd en nässköljningskanna.
  6. Ta bort ditt smink innan du går och lägger dig.
  7. Dra ner på alkoholen.
  8. Skydda dina ögon mot UV-strålar.

Hur sminkar man över påsar under ögonen?

Tricket är att dölja det som är mörk och ljusa upp runt om så att man framhäver ögat i ögongloben.

  1. Använd concealer för att dölja mörka ringar.
  2. Använd highlighter på kindbenet som ligger på utsidan av ögat för att få ögat att se större ut.

Hur applicerar jag concealer?

Tryck ut lite av concealern på handryggen och doppa borsten innan du applicerar på huden. För bästa resultat ska concealern inte smetas ut, utan istället gradvis byggas upp genom att duttas på området som ska täckas. Om du smetar på concealern är det risk att du tar bort mer än du lägger på.

Hur vet man vilken concealer färg man ska ha?

För att dölja mörka fläckar på huden ska du välja en concealer som är en nyans ljusare än din foundation och som har en något gulare ton. Om du vill dölja röda fläckar ska du använda en concealer som går åt det gröna hållet, den neutraliserar de intensivt röda pigmenten.

Kan man ha primer under ögonen?

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion En primer behöver inte fokusera på hela ansiktet, utan kan även ha specialfokus på ett mindre område. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion är en sådan – den ska hålla ögonsminket på plats. Och som den håller sminket på plats.

När ska man ta concealer?

Använder man en korrigerande concealer som döljer genom att neutralisera med färger så är det också bäst att applicera denna innan foundation. Applicerar du till exempel en grön concealer för att dämpa rött så kan det gröna synas om du applicerar den ovanpå din foundation.

Kan man använda concealer som foundation?

Först foundation sen concealer Om du brukar använda foundation eller BB-cream ska du lägga på det innan du lägger på concealer. Om du gör det i omvänd ordning kommer din foundation eller BB-cream bara att smeta ut concealern.

För att dölja mörka fläckar på huden ska du välja en concealer som är en nyans ljusare än din foundation och som har en något gulare ton. Om du vill dölja röda fläckar ska du använda en concealer som går åt det gröna hållet, den neutraliserar de intensivt röda pigmenten. Gul: Ljusar upp och highlightar!

Share this post