Populära

Hur ska man sova om man har mens?

Hur ska man sova om man har mens?

Så här funkar bindor Du kan välja en tjockare och längre binda om du blöder mycket. Det kan kännas bekvämare med en mindre binda om du har lite mens. Du kan använda bindor som är lite längre när du ska sova för att mensen inte ska hamna utanför. De kallas ibland för nattbindor.

Kan man använda Nattbinda på dagen?

Jovars, det kan man ju ha – om man ställer klockan för att gå upp och byta tampong! Men gillar du sovmorgon, eller att sova längre än max 8 timmar ostört, så kan det vara smart att använda en binda istället. Våra nattbindor är dessutom gjorda för att man ska ha dom just på natten (det hörs ju på namnet!).

Hur får man bort mensvärk på natten?

Vad kan jag göra själv?

  1. När du har ont kan det vara skönt att lägga en värmedyna över det område som värker, till exempel på magen eller ryggen.
  2. Krampen kan också försvinna om du rör på dig.
  3. Att träna regelbundet även mellan mensperioderna kan göra att mensvärken blir lindrigare.

Kan man bli extra trött när man har mens?

Förutom kladdighet och praktiska besvär kan kraftiga blödningar ge järnbrist. Det kan i sin tur ge en stor trötthet.

Vill bara sova mens?

Kontakta en vårdcentral om du är så trött att du inte klarar av din vardag eller om tröttheten håller i sig ett par veckor. Du kan kontakta många mottagningar genom att logga in. Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Vad ska man tänka på när man har mens?

Vad gör ni när ni mår dåligt när ni har mens?

  1. Mår du dåligt fysiskt, alltså om du har mensvärk kan det kännas bra med att äta choklad.
  2. Värm en vetekudde.
  3. P-piller har hjälpt mig.
  4. Om du har ont, använd en vetekudde eller en plastflaska med varmt vatten i och lägg den mellan benen.

Är extremt trött?

Om du regelbundet, under sex månader eller mer, har känt dig väldigt trött kan du ha drabbats av kroniskt trötthetssyndrom, även kallat myalgisk encefalomyelit (ME). Vanligtvis dyker symptomen upp väldigt plötsligt, ofta efter en virusinfektion. ME ger en uttalad brist på både fysisk och mental energi/ork.

Hur sover man med binda?

Nattbindorna är praktiskt nog längre baktill än en vanlig binda. Eftersom mensblodet har en tendens att bilda en pöl under din rumpa om du sover på rygg betyder denna extra längd att läckor undviks. Vissa bindor kan också hamna snett om du vänder och vrider dig mycket i sömnen, vilket leder till att blod läcker ut.

Share this post