Blogga

Varfor far man ont i fotterna nar man aker skidor?

Varför får man ont i fötterna när man åker skidor?

Problem: Dina pjäxor är för stora. Alla som någon gång haft för stora pjäxor vet hur obehagligt det kan vara, foten glider omkring och man får ingen kontroll över skidorna. Konstant spänning för att sitta fast gör att man får kramp efter bara 1-2 åk.

Vad är läst på pjäxa?

Bredden på pjäxorna kallas för LÄST och mäts över främre trampdynan som också är fotens bredaste punkt. Den punkten hittar du lätt när du har ritat av dina fötter. Du bör välja läst efter fötternas bredd, men även ta i akt den exakthet du behöver när du åker skidor: 92mm: väldigt smal.

Hur länge håller Slalompjäxor?

Ett par bra pjäxor håller uppåt 8–10 år, eller några år mindre om du åker riktigt mycket.

Finns det sköna pjäxor?

För att hitta att par bekväma och bra slalompjäxor som passar gäller det att lägga ner lite tid på att hitta rätt. Hur sköna pjäxor du än har kommer det fortfarande vara riktigt skönt att kliva ur pjäxorna efter en heldag i backen och stoppa ner fötterna i ett par varm vinterkängor eller innertofflor.

Vad är Lästbredd?

Vad innebär lästbredd? Ofta anger tillverkaren pjäxans lästbredd, det vill säga hur bred pjäxan är vid den bredaste punkten. Det ger en grov föraning om en pjäxa kan tänkas passa en bred eller en smal fot. Siffran är ofta uppmätt efter den vanligaste pjäxstorleken, och är inte helt sanningsenlig alltid.

Hur många strumpor i pjäxor?

Med ett par bra skidstrumpor med långa skaft så minskar du risken för kläm i pjäxan, vilket kan göra sjukt ont och irritera.

Varför fryser jag alltid om fötterna?

Den allra vanligaste orsaken bakom kalla fötter är att blodkärlen drar ihop sig i de yttre kroppsdelarna såsom fötter och händer, för att spara på värmen i resten av kroppen. Detta kan också inträffa om du är stressad och nervös. Rökning är ytterligare en vanlig orsak till att blodkärlen drar ihop sig.

Share this post