Trendig

Vad gor man nar man fatt en remiss?

Vad gör man när man fått en remiss?

När du får en remiss till en mottagning i din egen region gäller den nationella vårdgarantin, som innebär att du har rätt att få vård inom en viss tid. För specialistmottagningar gäller att du inte ska behöva vänta mer än 90 dagar för att få en besökstid på specialistmottagningen som du har blivit remitterad till.

Vad innehåller en remiss?

Vad innehåller en remiss? Remissen innehåller information om vad du behöver få för vård. Det kan till exempel vara en bedömning, Det beror på vårdens prioriteringar i samband med utbrottet av covid-19. Kontakta den mottagning där du får vård eller där du vill få vård om du har frågor.

Vad är en remissinstans?

Remiss är en hänvisning av ett ärende till myndigheter eller organisationer, så kallade remissinstanser, för yttrande innan beslut fattas. Remissinstanserna kan inkomma med ett remissvar eller göra en återremiss. Remiss kan även vara en läkares anvisning att söka vidare undersökning eller få vård vid specifika kliniker.

Vad är en remiss inom politik?

Exempel på en remiss inom politik: Innan regeringen skriver en proposition får myndigheter och intresseorganisationer (remissinstanser) yttra sig över ett utredningsförslag från till exempel en kommitté. Om en stor del av remissinstanserna är negativa till förslaget kan regeringen besluta att inte gå vidare i frågan.

Vad kostar läkarbesök hos specialist?

Läkarbesök

Läkarbesök* Avgift
Geriatrisk mottagning 200 kr
Specialistmottagning 400 kr
Första besök på specialistmottagning med remiss från läkare på vårdcentral/husläkarmottagning 200 kr
Första besök hos geriatriker med remiss från läkare på vårdcentral/husläkarmottagning 0 kr

Hur krävs remiss i Örebro län?

I Region Örebro län krävs remiss från elevhälsan eller specialistläkare för skolbarn som ska besöka logoped för en dyslexibedömning. Vid språkstörningar och dyskalkyli krävs även psykologbedömning. Remiss krävs också vid utredningar av könsdysfori och vid neuropsykiatriska utredningar. Inga krav på remiss

Share this post