Blogga

Vad betyder ordet mullvad?

Vad betyder ordet mullvad?

Ordet mullvad är synonymt med spion och kan bland annat beskrivas som ”ett litet däggdjur som lever under jorden (Talpa europaea)”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av mullvad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur stavas mullvad?

Ordet mullvad används oftast mitt i en mening och uttalas precis som det låter.

Vad går mullvaden ut på Discovery?

I oktober 2021 hade en kändisversion av programmet premiär, denna gång utan programledare. Tolv till fjorton deltagare, varav en mullvad, besökte ett nytt land för varje säsong för att genomföra olika uppdrag. Mullvaden var en person som infiltrerade gruppen på uppdrag av tävlingsledningen.

När kan man se mullvaden?

Premiär den 2 november 2021 på discovery+ och i Kanal 5 kl. 21:00.

Har mullvad ögon?

Kännetecken. Mullvaden har en svart sammetsglänsande päls, kalt skärt tryne, ytterst små ögon. Ytteröron saknas.

Har viss likhet med mullvad?

Mullvadsdjuren visar olika differentieringar beroende på graden av grävarverksamhet eller anpassning till vattenliv, och vissa uppvisar en närmare likhet med näbbmössen (Soricidae). Skenben och vadben är sammanväxta i nedre delen. Myskmöss har däremot simhud mellan tårna och håren på extremiteterna liknar borst.

Vem åkte ut i Mullvaden avsnitt 5?

Det var trion som det stod mellan när det sista avsnittet av ”Mullvaden” sändes på tisdagen på Kanal 5 och Discovery plus. Och när allt var över stod det klart att Ellen Bergström vann prispotten på 271 000 kronor, samtidigt som Nassim Al Fakir kom ut som den som agerat mullvad under hela programmet.

Vilka dagar sänds Mullvaden 2021?

Den deltagare som håller sig kvar längst och till slut avslöjar Mullvaden vinner. Det nya discovery+ originalet Mullvaden är ett program i åtta delar och produceras av Warner Bros ITVP. Premiär den 2 november 2021 på discovery+ och i Kanal 5 kl. 21:00.

Vart kan man se Mullvaden 2021?

Mullvaden gör comeback på discovery+ med Anders Lundin, Carina Lidbom och Agneta Sjödin. ”Mullvaden” gör comeback. Åtta nya avsnitt spelas in för premiär senare under 2021 på discovery+.

Share this post