Allmänning

Varfor socker i vatskeersattning?

Varför socker i vätskeersättning?

Du eller barnet kan behöva få vätskeersättning, till exempel om du eller barnet kräks mycket eller har kraftiga diarréer. Vätskeersättningen innehåller lämpliga mängder av salt, socker och ett ämne som balanserar kroppens pH-värde. Vätskeersättningen hjälper till att återställa kroppens vätskebalans.

Är det mycket socker i vätskeersättning?

Vätskeersättning är inget annat än socker och salter, eller för att vara fullständig: kolhydrater, natrium, kalium, klorid och citrat. De surhetsreglerande, klumpförebyggande och skumdämpande medlen får du på köpet. När det är riktigt varmt kräver kroppen betydligt mycket mer vätska än normalt.

Är det mycket socker i Resorb?

En påse innehåller 5,7 gram kolhydrater i form av glukos (socker), vilket motsvarar ungefär 1,5 sockerbit, som jämförelse innehåller 250 ml Gainomax 40 gram kolhydrater. Vidare innehåller pulvret också en hel del salter i form av natriumklorid (dvs koksalt) och kaliumklorid.

Kan man ta Resorb i förebyggande syfte?

Resorb är en ätskeersättning som kan fungera i förebyggande syfte genom att säkerställa salt- och vätskenivåerna innan påfrestning. När du är på resande fot kan även riskerna för magsjuka öka, se till att du är förberedd. Kombinationen magsjuka och varmt klimat gör att kroppen snabbt får vätskebrist.

Vad gör Resorb med kroppen?

Resorb hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen vid tillfällen då man förlorat vätska. Det kan vara vid fysisk aktivitet eller vid diarré och kräkningar. Resorb Sport är dospåsar som är lätta att ta med sig på träningsaktivitet eller vid varmt klimat.

Är det socker i Resorb?

Resorb® Original finns i smakerna Apelsin och Hallon. Rekommenderas till vuxna och barn från 3 år. Kosttillskott, innehåller socker och sötnings- medel. En brustablett löses i 120 ml vatten.

Hur mycket socker är det i Resorb?

Näringsvärde per portion (1 st)

energi: 15,00 kcal
energi: 62,76 kJ
kolhydrat: 3,10 g
– varav sockerarter: 3,10 g
klorid: 100,00 mg

Share this post