Allmänning

Hur ofta ska man Detoxa haret?

Hur ofta ska man Detoxa håret?

En detoxkur, exempelvis då du använder ett detoxschampo två-tre dagar i rad, eller en detoxbehandling, där du använder ett djuprengörande schampo en gång i veckan, gör susen för ett utsatt hår. Ett trist och glanslöst hår mår helt enkelt toppen av en djuprengörande detoxkur för att få nytt liv – från grunden.

Hur ofta surskölj?

För en del räcker det att skölja håret med surskölj en gång i månaden medan andra måste skölja efter varje tvätt för att hårbotten ska må bra.

Hur använder man surskölj?

Så använder du surskölj

  1. Förbered din surskölj innan du går in i duschen.
  2. Tvätta håret som vanligt med din schampotvål och skölj ur.
  3. (Om du har långt hår) Doppa hårlängderna i sursköljen upp och ner några gånger.
  4. Häll sedan sursköljen lite långsamt över håret.
  5. Låt verka några sekunder, gärna längre om du orkar.

Hon rekommenderar att du gör en detox en gång i veckan om du vet med dig att du använder mycket produkter, eller har en hårbotten som producerar mycket talg och har problem med fett hår – annars kan det räcka med en till två gånger i månader.

Är Detox bra för håret?

En detox är extra bra för ditt hår innan du ska färga det eller göra en återfuktande inpackning, hemma eller på salong. När håret är helt rent, och har blivit av med sin hinna av smuts eller produktrester, så är det som mest mottagligt – och resultatet av din färgning eller inpackning blir då som allra bäst.

Är det bra att inte tvätta håret ofta?

Många människor tror att det är bäst att tvätta håret dagligen eller så ofta som möjligt. Men det stämmer inte. Varje gång du tvättar håret rengör du hårbotten från dess naturliga fetter och den blir torr. Som en följd, börjar din hårbotten producera mer talg för att kompensera för detta.

Vad gör detox-schampo?

Genom att göra endetox renas ditt hår från starka ämnen som tynger ner dina hårstrån. Sulfater, parabener, tungmetaller och silikoner är exempel på kemisk smuts. Efter detox får ditt hår volym och en nyfödd känsla som är helt fantastisk. Våra djuprengörande schampo kan användas som vanligt schampo dagligen.

Är det bra att tvätta håret varje dag?

Det råder delade meningar om hur ofta vi bör tvätta vårt hår. Men ett generellt råd som ofta återkommer när man pratar med experter är att varannan eller var tredje dag är optimalt. Att behovet varierar beror bland annat på hårkvalitet och hårtyp, men också på faktorer som livsstil och var man bor.

Vad gör detox schampo?

Share this post