Trendig

Vad kallas en sne kvadrat?

Vad kallas en sne kvadrat?

En kvadrat är en fyrhörning som har enbart räta vinklar och där alla fyra sidorna dessutom är lika långa. Om man gör rektangeln lite skev så att alla vinklar inte är 90° så blir det som i bilden här till höger. Detta kallas för en romb.

Vad är definitionen av en Månghörning?

En månghörning är en figur med fler hörn än två, där hörnen sitter ihop med raka streck. Till exempel är både en triangel och en kvadrat två olika typer av månghörningar. En triangel kan kallas för en trehörning och en kvadrat för en fyrhörning. Det är antalet hörn som bestämmer namnet.

Vad kallas en figur med 8 hörn?

En oktogon är en åtthörning, alltså en polygon med åtta hörn. En liksidig och likvinklig oktogon kallas för en regelbunden oktogon.

Vad är en romb?

Romb. En romb är en parallellogram där fyrhörningens alla sidor har samma längd.

Kan en kvadrat vara en romb?

En romb är en fyrhörning, en plan geometrisk figur vars alla sidor är lika långa. Motstående sidor är parallella. Ett specialfall är en rätvinklig romb, som är detsamma som en kvadrat. En romb är ett specialfall av en parallellogram.

Vad kallas en sjuhörning?

Lista på olika typer av månghörningar

Månghörning Namn Antal sidor
Sexhörning Hexagon Sex
Sjuhörning Heptagon Sju
Åttahörning Oktagon Åtta
Niohörning Nonagon Nio

Är oktagon korsord?

Synonymer till oktagon

  • polygon,
  • månghörning,
  • diamant,
  • stoppskylt,
  • åttahörning,
  • väggklocka.

Vad heter en åttakantig figur?

Åttakantig betyder i stort sett samma sak som oktagon.

Hur stora är vinklarna i en parallellogram?

Parallellogram och romb Vinklarna i en parallellogram kan vara räta, men behöver inte vara det. Om en vinkel i en parallellogram är rät, så är de övriga vinklarna också räta. Motstående vinklar i parallellogrammen är lika stora, dvs vinkeln A = vinkeln D och vinkeln B = vinkeln C.

Är romber?

Share this post