Frågor

Hur far man Djupinlarning?

Hur får man Djupinlärning?

Djupinlärning handlar om att du söker förståelse om hur regler ska användas och varför de finns i stället för att endast memorera dem. Detta leder till att du får användning av teorin i praktiken och kommer ihåg dina kunskaper längre.

Vad finns det för risk med Imitationsinlärning i trafiken?

Imitationsinlärning är en bra metod för att lära sig, men det finns risk att man tar efter andras dåliga beteenden. Om andra förare till exempel tar onödiga risker och bryter mot trafikregler, finns det risk att man gör likadant.

Är Djupinlärning positivt?

Djupinlärning är något positivt och innebär att du lär dig helheten och förstår sammanhangen och orsakerna. Genom de ökade kunskaperna som djupinlärning leder till så får du en mycket bättre förståelse för trafikreglerna och varför de är utformade som de är.

Vilken är den största risken med Sannolikhetsinlärning?

Negativ sannolikhetsinlärning: Du kör snabbt över ett övergångställe, trots dålig sikt, eftersom du vet att trafikanter sällan passerar här. Detta kan vara mycket trafikfarligt eftersom det är stor risk att du inte hinner bromsa och kör på en trafikant som passerar övergångstället.

Vad menas med djupinlärning?

Djupinlärning: Denna typ av inlärning resulterar i en mer långvarig kunskap. Kortfattat innebär djupinlärning att man har en större förståelse för kunskapen man avser att ta in, man kan lättare förstå och sätta saker i ett sammanhang och inte bara memorera och senare glömma bort.

Hur viktigt det är att visa gott omdöme i samspelet med andra trafikanter?

Det är näst intill omöjligt att följa alla regler till hundra procent. Enligt kursplanen för B-körkort ska du ”visa gott omdöme i samspelet med andra trafikanter”. Detta kan tolkas som att regler ibland kan frångås om det är för att underlätta för andra trafikanter. En duktig förare använder sig av sunt förnuft ibland.

Vad kan vara en följd av Sannolikhetsinlärning?

ex. vara att du vet att det ofta leker barn på en viss gata, vilket gör att du kör extra långsamt där när du passerar. Negativ sannolikhetsinlärning kan vara att du är van vid att det aldrig kommer bilar i en speciell korsning, och därför inte tittar dig för ordentligt innan du kör ut.

Share this post